Mainos

Kajaanin lentoaseman turvauhka tuli ulkomailta, poliisi äärimmäisen niukkasanainen: "Uhka ei ollut uskottava eikä todellinen"

Kajaanin lentoasemaan ja sen ympäristöön kohdistui viime viikolla ulkomailta tullut turvallisuusuhka. Sen seurauksena poliisi turvasi aluetta muutaman päivän ajan. Poliisin mukaan asiasta ei ole koitunut seuraamuksia kenellekään.

– Kajaanin lentoasemaan kohdistui turvallisuusuhka, jonka vuoksi poliisi oli siellä läsnä paikalla turvaamassa lentoaseman toimintaa, kommentoi rikosylikomisario Jarkko Maksiniemi MTV uutisille viikko sitten ilmennyttä uhkaa.

Poliisi on turvallisuusuhasta vaitonainen, eikä lisätietoja juuri heru.

Mikä turvallisuusuhka se oli?

– Ulkomailta saadun tiedon mukaan turvallisuusuhka kohdistui lentoasemaan. Sen sisällöstä saatiin lisätietoa, sen reitistä ja alkuperästä, ja näiden tietojen perusteella poliisi teki ratkaisun, että turvallisuusuhka ei ollut uskottava eikä todellinen. Sen takia sitten poliisi ei enää ollut läsnä siellä asemalla, kun siihen ei ollut enää tarvetta sen uhan sisältöä, reittiä ja alkuperää ei kommentoida sen tarkemmin.

Tuliko uhka puhelimella vai jollain muulla välineellä?

– Ei sitä lähdetä kommentoimaan sen tarkemmin, ei siitä uhasta, sen reitistä tai sen sisällöstä.

Liittyikö uhka terrorismiin?

– En kommentoi sitäkään.

Oliko uhka ulkomaalaisen tekemä vai ulkomailla olevan suomalaisen?

– Uhka tuli ulkomailta poliisin tietoon. Sen enempää reitistä ei kommentoida.

Tuliko se suoraan poliisille vai välikäden kautta?

– En kommentoi sitäkään.

Minkälainen operaatio poliisilla kentällä oli?

– Lentokenttäalueella ja lentoasemalla oli poliisipartioita muutaman paivan ajan silloin, kun turvallisuusuhka oli vielä tarkentumaton ja sillä tavalla epämääräinen, että sen sisällöstä ei ollut tarkkaa tietoa. Silloin oli sillä seurulla joitakin partioita. Sen jälkeen, kun saatiin lisäselvyyttä, partioiden määrää vähennettiin.

Millä tavalla poliisi päätyi siihen, että uhka oli aiheeton?

– Sillä tavalla, kun saatiin riittävästi selvyyttä sen uhan alkuperästä, sen sisällöstä ja reitistä. Näiden tietojen perusteella siihen päädyttiin.

Millä tavalla selvyys siitä syntyi?

– Selvyys syntyi, kun saatiin riittävästi tietoa uhan alkuperästä, sen perusteella sitten tehtiin harkinta ja päätös asiassa.

Onko siitä tullut seuraamuksia kenellekään?

Ei ole käynnissä esitutkintaa. Ei ole tullut seuraamuksia. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.