Mainos

Kajaanilla miljoonien arvoisia kirjausvirheitä

Kajaanin kirjanpidosta on paljastunut jälleen uusi miljoonavirhe, joka kasvattaa kaupungin talouden alijäämää yli 2 miljoonalla eurolla, kirjoittaa Kainuun Sanomat. Pelkästään tänä vuonna Kajaanille on kertynyt alijäämää yli 20 miljoonaa euroa.

Nyt ilmi tullut 2,14 miljoonan euron alijäämä on peräisin kaupungin ja puolustusvoimien maakaupoista, jotka tehtiin viime vuoden lopulla. Kaupunki myi tuolloin puolustusvoimille Kassunkurun alueen. Kaupan kohteena olleen maa-alueen pinta-ala on 1 865 hehtaaria.

Kaupungin kaupasta saama 3,3 miljoonaa euroa merkittiin kirjanpidossa kokonaisuudessaan tuloksi.

– Tasearvo oli nolla, kun se oikea arvo olisi ollut 2 miljoonaa. Nyt kirjanpidollinen tulos näyttää yli 2 miljoonaa euroa parempaa tulosta kuin mitä se oikeasti olisi, sanoo tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Paavo Enroth (kok.) Kainuun Sanomissa. Hän sai asiasta tiedon maanantaina.

Lehden mukaan kömmähdyksen taustalla on se, että kirjanpidossa jäi huomioimatta myydyllä maa-alueella kasvaneen puuston kirjanpidollinen arvo, joka oli kyseiset 2 140 000 euroa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Aarto Okkosen (kesk.) mukaan virheestä on merkittävää vahinkoa alijäämän kasvun myötä. Hänen mukaansa kyseessä on kuitenkin silkka unohdusvirhe. Myyty alue on lahjoitusmaata, joka oli ennen taseessa nolla-arvolla. Vuonna 1996 niille määriteltiin tasearvo, mutta sitä ei muistanut kukaan, kun alueesta tehtiin kaupat viime vuonna, lehti kertoo.

Edellinen kirjausvirhe oli alkusyksystä, kun Kajaanin kaupungin taseesta löytyi eläkevakuutusmaksuihin liittyviä kirjausvirheitä yli 5 miljoonan euron edestä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.