Mainos

Kajaani raskain verottaja

Kajaani on kirein verottaja Suomen maakuntakeskuksista. Veronmaksajain Keskusliiton kuntaverovertailun mukaan keskituloinen palkansaajaperhe maksaa vuonna 2010 Kajaanissa 1 865 euroa enemmän kunnallisia veroja kuin Helsingissä, jossa verotus on maakuntakeskusten joukossa keveintä.

Lappi kireimmän kunnallisveron maakunta

Maakuntien vertailussa keskimäärin korkeinta kunnallisveroa maksetaan Lapissa ja alhaisinta Uudellamaalla. Ero maakuntien välillä on 603 euroa vuonna 2010. Kainuussa verotus on melkein yhtä kireää kuin Lapissa.

Kauniainen lievin verottaja

Kun lasketaan yhteen kaikki palkansaajan tuloverot eli kunnallis- ja kirkollisvero sekä valtionvero ja sosiaalivakuutusmaksut lievin verottaja Manner-Suomen kunnista on aikaisempien vuosien tapaan Kauniainen. Keskipalkkainen palkansaajaperhe maksaa siellä tuloveroja yhteensä 20 892 euroa vuonna 2010. Kakkosena tulee Naantali, jossa esimerkkiperhe maksaa tuloveroja 584 euroa enemmän kuin Kauniaisissa.

Vuonna 2010 tuloverotus on kireintä Alavieskassa, jossa keskipalkkainen perhe maksaa 3 438 euroa enemmän tuloveroja kuin Kauniaisissa. Seuraavina vertailun kalleimmassa päässä ovat Evijärvi, Haapajärvi, Kauhajoki, Puumala, Reisjärvi, Rääkkylä, Siikalatva, Urjala ja Ylivieska, joissa kaikissa kunnallisveroprosentti on 21. Tätä korkeinta käytössä olevaa kunnallisveroprosenttia sovelletaan 17 kunnassa vuonna 2010, kun se viime vuonna oli käytössä kahdessa kunnassa. Koko maan keskimääräinen kunnallisveroprosentti nousi 18,59 prosentista 18,98 prosenttiin, kun yli puolet kunnista nosti vuodelle 2010 veroprosenttiaan.

Veronmaksajain Keskusliiton Kuntien verot Suomen maakunnissa 2010 -selvityksessä vertailtiin Manner-Suomen 19 maakunnan ja niiden keskeisten kaupunkien veroja.

Katso Hannu Alstan raportti Kajaanista

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.