Mainos

Kaivosteollisuus uhkaa matkailua Levillä

Kaivosteollisuus uhkaa matkailua Lapissa. Kittilässä Levin alueella kaivosyhtiöt ovat kiinnostuneita hiihtokeskuksen viereisestä luonnonvaraisesta alueesta, joka nyt uhkaa jäädä yleiskaavan ulkopuolelle. Matkailuyrittäjät ovat tilanteesta huolestuneita.

Levin hiihtokeskus pullistelee jo siinä määrin liitoksissaan, että lähialueelta etsitään lisää tilaa matkalutoimintaan. Tätä selvitetään yleiskaavaa tarkistamalla.

Kittilän kunnanjohtaja Seppo Maulan mukaan meneillään on koko Levin alueen maan suunnittelu.

Nyt näyttää siltä, että hiihtokeskus ei pääse laajenemaan ainakaan Kätkätunturin alueelle, sillä Kittilän päättäjät kiistelevät alueen tulevasta asemasta.

Toiset haluavat alueen luonnonvaraiseen virkistyskäyttöön, toiset kannattavat metsä- ja kaivosteollisuudelle myönteistä kaavoitusta. Siksi alue saattaa jäädä kaavan ulkopuolelle, jolloin se on vapaata riistaa.

Seppo Maulan mielestä ainakin kaivostoiminta saa odotella, sillä Kittilän kunnalla on ollut siellä jo kaksi varausta. Yksi varaus on edelleen päällä tutkimusta varten. Todennäköisesti sieltä löytyy jopa kaivostoimintaan johtavia toimintoja.

Kiinnostusta on ollut muun muassa uraaniin, kultaan ja nikkeliin. Matkailuyrittäjiä kaivossuunnitelmat kauhistuttavat

Levin Matkailun hallituksen puheenjohtaja Jouni Palosaari toteaa, että kyllähän ne kuulostaa todella pahalta, että jos miettii, että tähän matkailuun on tällä hetkellä lähes miljardi investoitu.

Suunnitelmat saavat kylmän vastaanoton paikkakuntalaisillakin.

Kittilän kunnanvaltuusto päättää kiistellystä kaavoituksesta ensi maanantaina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.