Mainos

Kaivosmiehet turhautuvat: "Ala-arvoista" ruokaa lähetetty takaisin

Turhautuminen, ahdistus ja ärsyyntyminen alkavat pikkuhiljaa näkyä Chilen kaivosmiesten käyttäytymisessä. Jo kuukauden maan syvyyksissä jumissa olleet kaivosmiehet ovat muun muassa valittaneet alas lähetetyn ruoan tasosta.

The Guardian -lehden mukaan yksi kaivosmiehistä jopa lähetti takaisin tölkitetyn omenajälkiruoan, koska hän ei yksinkertaisesti pitänyt siitä.

Sen lisäksi, että miehet ovat ryhtyneet valikoiviksi ruoan suhteen, ovat he valittaneet pelastajille lukuisista muistakin asioista. Miesten mielestä he eivät ole saanet keskustella tarpeeksi läheistensä kanssa. Lisäksi he vaativat, että omaisten ja läheisten kirjeitä lähetään alas syvyyteen nykyistä enemmän.

Kaivosmiesten tuskaa ja ahdinkoa on pyritty helpottamaan muun muassa siten, että heille on toimitettu alas viime aikoina lämpöisiä aterioita sekä kenttäsänkyjä. Nyt huonosti nukkuvat kaivostyöläiset ovat kuitenkin vaatineet alas myös tyynyjä.

Pelastustiimin psykologi Alberto Iturra ymmärtää miesten turhautumisen.

- He esittävät joka päivä yhä enemmän vaatimuksia, mutta tämä on täysin normaalia käyttäytymistä. Kun ihminen on oikein janoinen, hän haluaa ainoastaan vettä. Nyt kun heillä on sängyt, on luontevaa, että he vaativat tyynyjä Iturra toteaa.

32 chileläistä ja yksi bolivialainen kaivosmies jäi kuukausi sitten loukkuun yli 700 metrin syvyyteen sortuman vuoksi. Heidän pelastusoperaationsa on arveltu kestävän kuukausia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.