Mainos

Kaivosmiehet lakkoon Outokummun Hiturassa

Outokummun Hituran nikkelikaivoksen kaivosmiehet ovat lakossa maanantaihin saakka.

Outokumpu

Outokummun Hituran nikkelikaivoksen kaivosmiehet menivät lakkoon eilisiltana. Nivalassa sijaitsevan kaivoksen 50 kaivosmiestä eivät menneet töihin myöskään tänään aamu- ja iltavuoroihin. Lakkolaisten on tarkoitus palata töihin maanantaina.

Kaivoksen pääluottamusmies Jouni Kuusirati totesi kaivosmiesten ryhtyneen mielenilmaukseen mm. työaikojen tiheän muuttelun vuoksi. -Tämän vuoden alusta lähtien kaivoksessa on tullut esille paljon uusia asioita. Työntekijöistä tuntuu, että työnantaja määrää, mitä tehdään ja milloin tehdään, Kuusirati valaisi tilannetta. Myös keskustelu palkkiopalkoista on hiertänyt työntekijöitä; Kuusiradin mukaan "siitä ei pääse koskaan eroon".

Kaivoksen olot eivät myöskään ole "viimeisen päälle parhaat". STT tavoitti lomalla olevan kaivoksen johtajan Heimo Pöyryn aamulla, mutta tämä ei ollut kuullut lakosta. Pöyry arveli, että kyseessä on varmaan mielenosoitus, koska kaivoksella on ollut kiistaa mm. urakkapalkoista. -Vähän yllättäin tämä minulle tuli. Tiesin kyllä, että meillä on jotain asioita neuvottelussa, mutta en uskonut, että miehet jäävät pois töistä, Pöyry totesi. -Kaivoksen kannalta lakko on huono asia, kun meillä on muutenkin ollut koko ajan lopetusuhka päällä, hän lisäsi.

Pöyry sanoi myöhemmin tänään ottaneensa yhteyttä pääluottamusmieheen mielenilmauksesta kuultuaan. Lakon syistä on tarkoitus keskustella maanantaina.

Outokumpu totesi syksyllä, että kaivoksen toiminta on tullut kannattamattomaksi nikkelin hinnan rajun laskun vuoksi. Kaivosyhtiö päätti kuitenkin marraskuussa jatkaa Hituran toimintaa vielä kolmen vuoden ajan. Tuolloin yhtiö teki OMG Harjavalta Nickel Oy:n kanssa sopimuksen, että kaivos jatkaa nikkelirikasteen tuottamista. Hituran kaivos on toiminut kolmisenkymmentä vuotta. Kaivos työllistää noin 150 ihmistä. Se on runsaan 11 000 asukkaan Nivalan kaupungin suurin yksityinen työnantaja.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.