Mainos

Kaivoslakko jatkuu Venäjällä

Presidentti Boris Jeltsin nimitti ensimmäisen varapääministerin Vladimir Potaninin erityislähettilääksi rauhoittamaan lakkoilevia hiilikaivostyöläisiä. Potanin matkustaa lähipäivinä Kuzbassin alueelle sovittelemaan kiistaa, joka on syntynyt maksamattomista palkoista.

Hiilikaivostyöläiset jatkoivat lakkoaan toista päivää. He ovat vaatineet rästissä olevien palkkojensa maksua ja uhanneet kaataa hallituksen, jos vaatimuksiin ei suostuta. Lakon laajuudesta oli tänään toisistaan poikkeavia tietoja. Työnantajan edustajan mukaan lakossa oli 61 000 työläistä. Suurinta osaa Venäjän hiilikaivoksista hallitsevan Rosugal-yhtiön edustaja sanoi lakon koskettavan 103 kaivosta ja 21 avolouhosta. Yhtiöllä on kaikkiaan 175 kaivosta ja 67 avolouhosta.

Riippumattoman ammattiliiton edustajan mukaan lakkoon osallistui 400 000 työläistä. Työnseisaus koskettaa suurinta osaa Venäjän kaivoksista ja avolouhoksista. Ammattiliiton johtajan Vitali Budkon mukaan 189 kaivoksesta 169 on pysähdyksissä.
-Uskon, että lakko laajenee entisestäänkin, sillä monet muutkin haluavat osoittaa mieltään palkanmaksun viivästymistä vastaan. Tämä saattaa muodostaa kriisin, mutta puolen vuoden maksamattomat palkat tarkoittavat jo itsessään sitä, että talous on romahtanut, hän sanoi.

Kaivosten ja avolouhosten lisäksi myös hiilen jalostus ja lastaus ovat pysähdyksissä. Polttoaine alkaa jo olla vähissä monissa lämpövoimalaitoksissa.
(STT-Reuter-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.