Mainos

Kaivopuistossa kaadetun hirven lihat ehkä myyntiin

Helsingin Kaivopuistossa tänään kaadetun hirven lihat menevät todennäköisesti myytäviksi huutokaupassa.

- Meidän täytyy ensin tutkia, millaisia vammoja hirvi on saanut, mutta jos ne eivät ole pahoja, lihat todennäköisesti huutokaupataan ehkä ensi viikon alussa, kertoo toiminnanohjaaja Paula Laukkanen Helsingin riistanhoitoyhdistyksestä.

Laukkanen ja Helsingin riistanhoitoyhdistyksen hallituksen jäsen Harri Ulmanen saapuivat hakemaan poliisin kaataman hirven Kaivopuistossa sijaitsevan kerrostalon takapihalta.

Helsingin riistanhoitoyhdistyksellä on sopimus poliisin kanssa siitä, että he hakevat kaupungin alueella kaadetut hirvet pois tunnin sisällä tapahtuneesta. Ne viedään Tuusulassa sijaitsevaan lahtivajaan, jossa on hyvät kylmätilat.

- Viime viikolla huutokauppasimme kaksi hirven puolikasta. Rahat menevät toimintaamme, kertoo Laukkanen.

Hirvet harhautuvat harvoin keskustaan 

Hirvet eivät ole aivan harvinainen näky kaupungissa, mutta kovin usein ne eivät seikkaile niin keskeisellä paikalla kuin Kaivopuistossa.

- Tämä on toukokuun alun jälkeen neljäs hirvi Helsingin alueella. Viime vuonna haimme Helsingistä kahdeksan hirveä ja 20 muuta hirvieläintä kuten kaurista, laskee Paula Laukkanen.

Siitä ei ole tietoa, oliko hirvi päätynyt Kaivopuistoon uimalla vai onko se taivaltanut maata pitkin Helsingin keskustan läpi. Ensimmäiset havainnot siitä tehtiin aamuyöllä. Kaivopuistoon harhautunut hirvi oli viime vuoden vasa.

Laukkanen arvioi, että hirvellä oli melko pienet mahdollisuudet selvitä hengissä kaupunkiseikkailustaan.

- Se on saanut monenlaisia ruhjeita ylittäessään aitoja. Poliisiauto on lisäksi tönäissyt sitä. Vaikka se olisi onnistunut pääsemään pois kaupungista, se ei ehkä olisi selviytynyt.

Riistanhoitoyhdistys myös kouluttaa poliiseja toimimaan oikein hirvieläinten kanssa. Esimerkiksi vauhkoontuneen eläimen lopettaminen kaupunkialueella vaatii erityistaitoja.

- Helsingissä on 40 meidän kouluttamaamme hirvipoliisia ja joku heistä on aina vuorossa, toteaa Paula Laukkanen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.