Mainos

Kaivinkonemies yllätti Pähkinärinteen ruumiinkätkijät - tietämättään

Nurmijärveläinen kaivinkoneyrittäjä yllätti tietämättään Pähkinärinteen murhien ruumiin kätkijät. Tieto selviää poliisin esitutkintapöytäkirjasta.

Noin kolmekymppinen yrittäjä kertoi tarinansa poliisille pian sen jälkeen kun ruumis Nurmijärven Santamäestä oli heinäkuun alussa löydetty. Kahtia sahattu ruumis oli jätetty ojan pohjalle mustissa muovisäkeissä kuukautta aiemmin.

Miehen mukaan hän oli ollut kaivuuhommissa, mutta polttoaine oli vähissä. Illalla piti hakea tankilta lisää seuraavaa päivää varten.

Asvalttitien levennyksen kohdalla oli musta auto ja näytti, ettei yrittäjä olisi mersullaan mahtunut ohi siitä, koska kuljettajan ovi oli auki. Kaksi miestä touhusi jotain ojassa.

- Pysähdyin auton alapuolelle ja vinkkasin miehille, että ohi pitäisi päästä.

Miehet olivat viittoneet jatkamaan matkaa.

Pysähdys

Kaivuuyrittäjä pääsi kuitenkin varovasti ajaen nelivedollaan pientareen puolelta ohi ja pysähtyi keulan kohdalla.

- Kysyin miehiltä oletteko mökkiläisiä, johon miehet sanoivat vain juu juu. Kysyin myös oletteko rumpua tekemässä, johon miehet vastasivat myöntävästi. Miehet jatkoivat hommiaan. Itse en nähnyt mitä ojan pohjalla oli.

- Olin kuulevinani, että pitkätukkainen mies sanoi toiselle, että oletpa valinnut hyvän paikan.

- Autoni moottori kävi, mutta olin kuulevinani, että pitkätukkainen kysyi mitäs tolle tehdään. Pyöreänaamainen sanoi toiselle, että toi pitää tappaa. Pitkätukkainen totesi tähän vain, ettei se mitään tässä on jo yksi. En ollut uskoa korviani.

Yrittäjä oli jatkanut matkaa tankkauspisteeseen ja palatessaan hän huomasi kaksikon auton olevan tiellä.

- Näytin auton ikkunasta miehelle, että menisivät pois edestä.

Auto lähtikin peruuttamaan vauhdikkaasti.

Yrittäjä huomasi, että ojassa oli jokin kuormalava ja jotain muovia. - Ajattelin vihaisena, että ovatpa röyhkeitä kun tuovat roskia toisten ihmisten nurkkiin ja valehtelevat.

Seuranta

- Ajoin miesten perään. Golfkentän kohdalla auto väisti bussipysäkille ja ohitin auton. En seurannut taustapeilistä lähtikö auto perääni.

Mies kertoi, että auto tuli hänen kotinsa edustalle.

- Olin kuulevinani, että toinen miehistä olisi sanonut, että täällä kaveri asuu. Se on helppo hoidella.

Viikon päästä mies kävi katsomassa säkkejä ja paikalla oli hirvittävä haju.

Mies otti poliisiin yhteyttä vasta kun oli kuullut, että Santamäessä oli ollut iso poliisioperaatio ja jonkin kuormalavan kohdalta ojasta oli näkynyt käsi.

- Olin jotenkin pyyhkinyt tapauksen mielestäni, mies sanoi poliisille. - Olen tapauksesta hyvin järkyttynyt enkä ole voinut käsittää, että tällaista tapahtuu Suomessa. Tarina on kuin jostain amerikkalaisesta poliisisarjasta.

Kaivuuyrittäjän sukulainen oli ajanut saman paikan ohi ja nähnyt keskustelun.

Hypnoosi

Miestä kuulusteltiin uudestaan heinäkuun loppupuolella, kun häntä oli kuultu oikeushypnoosi-istunnossa.

Sen perusteella hän osasi kertoa hieman tarkemmin tapahtumasta.

- Olin noin 20 metrin päässä pysähtyneestä autosta, kun alempana ollut pyöreäkasvoinen kaveri viittoili minulle, että mene pois.

Hän pääsi autollaan ahtaan paikan ohi ja kertoi miesten tehneen reippaasti työtä. Kuin olisi kuokalla kaivettu ojan pohjaa.

Hypnoosin jälkeen mies kertoi: - Tummempi tukkainen mies kysyi toiselta, että "mitäs tuolle tehdään" tarkoittaen minua. Pyöreäkasvoinen sanoi, että voidaan laittaa sinne ja vaikka polttaa tarkoittaen minun laittamista autoon.

Tankkauksen jälkeisestä paluumatkasta mies osasi vielä kertoa, että miehillä oli hätääntynyttä keskustelua. - Tummepi miehistä sanoi, että "ei me voida koko mäkeä tappaa".

Poliisi kaipasi auton rekisterinumeroa, mutta sitä mies ei hypnoosista huolimatta muistanut..

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.