Mainos

Kaisankodin jättikavalluksesta ankara vankeusrangaistus

Espoon käräjäoikeus on tuominnut kartanokylpylä Kaisankodosta ainakin miljoona euroa kavaltaneen Eva Irmeli Tuorin, 58, kolmen ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen. Tuori toimi rikokset tehdessään Kaisankodin talouspäällikkönä.

Käräjäoikeus katsoi Tuorin syyllistyneen törkeään kavallukseen ja törkeään kirjanpitorikokseen kihlakunnansyyttäjä Harri Lindbergin syytteen mukaisesti. Hän anasti vuosina 2003–2007 rahaa muun muassa Kaisankodin kassakaapista ja tekaisi kirjanpitoon kuitteja ja vääristeli kirjanpitoa muillakin tavoin.

Rahat Tuori käytti lähinnä pelaamiseen. Hän sairastaa lääkärinlausunnon mukaan peliriippuvuutta.

Tuori myönsi toimineensa syytteessä kuvatulla tavalla mutta katsoi, että hänet tulee tuomita vähentyneesti syyntakeisena. Käräjäoikeus katsoi, ettei syyntakeisuus ollut vähentynyt.

Säätiön noin miljoonan euron vahingonkorvausvaatimusta Tuorin puolustaja asianajaja Anu Ryynänen vaati soviteltavaksi. Peliriippuvuus ei käräjäoikeuden mielestä ole lain tarkoittama mielisairaus, joten Tuorin on korvattava summa kokonaan.

Oikeus äänesti rangaistuksen pituudesta. Käräjätuomari Tapani Koskimäen ja lautamies Helena Pyhälahti-Räisäsen kanta voitti syytetylle edullisempana. Lautamiehet Juhani Mäntylä ja Olli Puromies olisivat tuominneet Tuorin neljän vuoden vankeusrangaistukseen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.