Mainos

Kairon taloraunioista löytyi lisää ruumiita

Kairossa romahtaneen 12-kerroksisen kerrostalon rauniosta on löytynyt 15 ruumista. Romahduksessa loukkaantui miltei 40 ihmistä.

Viisitoista ihmistä kuoli, kun tuleen syttynyt kerrostalo romahti myöhään eilen Kairon esikaupunkialueella. Surmansa saaneista kahdeksan oli palomiehiä, viisi poliiseja ja kaksi siviilejä.

Valtaosa kerrostalon asukkaista oli evakuoitu juuri ennen talon romahdusta, ja pääosa uhreista olikin pelastustyöntekijöitä ja poliiseja. Viidennen poliisin ruumis löydettiin vasta myöhemmin, kun kenenkään ei enää tiedetty olleen kadoksissa. Loukkaantuneita on nelisenkymmentä.

Kaksitoistakerroksisen rakennuksen alakerrassa syttyi ensin tulipalo, joka aiheutti useita räjähdyksiä. Kellarissa säilytettiin tulenarkoja aineita, muun muassa aerosoleja. Talo romahti, kun tuli oli raivonnut pari tuntia.

Viranomaisten mukaan talossa oli annettu rakennuslupa vain viiteen kerrokseen. Loput seitsemän oli lisätty laittomasti. Myös talon omistaja sai vammoja romahduksessa, ja poliisi aikoi kuulustella häntä myöhemmin.

Uutistoimisto Menan mukaan syyttäjä on aloittanut viralliset tutkimukset romahduksen syystä.

Rakennusten romahdukset eivät ole harvinaisia Egyptissä, missä monet talot rakennetaan ilman asiallisia tarkastuksia.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.