Mainos

Kairon mielenosoituksen sujuneet rauhallisemmin

Egyptissä, Kairon keskusaukiolla presidentti Hosni Mubarakin eroa vaativat mielenosoitukset ovat sujuneet tänään rauhallisemmin kuin aiemmin viikolla.

Tahrir-aukion ilta on ollut tänään vastakkainen eiliselle, sillä iltarukoukset on voitu pitää rauhassa. Jo aiemmin päivällä väkijoukko sai olla omissa oloissaan heti puolenpäivän rukoushetkestä alkaen. Aukiolle on kokoontunut yli 200 000 mielenosoittajaa, mutta protestointi on ollut aiempaa maltillisempaa.

Egyptin armeija on eristänyt Tahririn aukion, jonne Mubarakin eroa vaativat ihmiset ovat kokoontuneet. Tarkoituksena on ollut välttää viime päivien kaltaiset väkivaltaiset yhteenotot presidentin kannattajien ja vastustajien välillä.

Aukion ulkopuolella presidentti Mubarakin kannattajat ja vastustajat ottivat yhteen, mutta eivät siinä mitassa kuin eilen. Iltaan mennessä yhteenotot ovat jääneet hajanaisiksi ja presidentin kannattajiakin arvioitiin olevan vain satoja.

Egyptin varapresidentti sekä pääministeri ovat vakuuttaneet, ettei mielenosoituksia murskata eikä protestoijia pakoteta lähtemään. Egyptin johto ilmoitti lisäksi, että se on lyhentänyt ulkonaliikkumiskieltoa huomisesta lähtien kaikkiaan neljällä tunnilla Kairossa, Alexandriassa ja Suezissa.

Mielenosoittajat päättäväisiä

Presidentin kannattajat kertovat kokoavan rivejään Tahrir-keskusaukion ulkopuolella. BBC-televisioyhtiön haastatteleman Mubarakin kannattajan mukaan presidentin puolustajia on jopa miljoona, ja he aikovat ilmaista mielipiteensä presidentin puolesta tulevina päivinä.

Presidentti Mubarak on sanonut amerikkalaisen ABC-kanavan haastattelussa, että hän haluaisi erota, mutta torjui ajatuksen saman tien vetoamalla siihen, että ero johtaisi kaaokseen.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja