Mainos

Kairon kokous: Ei Suur-Jerusalemia

Egyptin presidentti Hosni Mubarak, palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat ja Jordanian kuningas Hussein vaativat Israelia luopumaan välittömästi suunnitelmista Jerusalemin laajentamiseksi. Lauselma annettiin Kairossa tänään kolmenkeskisen huippukokouksen päätteeksi.

Mubarak varoitti myös, että "Jerusalemin aiheen kanssa leikkiminen on kuin leikkiä tulella, sillä aihe on hyvin arka". Mubarak, Arafat ja Hussein keskustelivat mm. siitä, miten tilanne palestiinalaisalueilla on viime aikoina kehittynyt.

Israelin mukaan Kairossa pidettävä kokous järjestettiin Israelin painostamiseksi eikä kokouksesta todennäköisesti ole mitään hyötyä Lähi-idän rauhanprosessille. Israel ei suostu tekemään myönnytyksiä painostuksen alla, sanoi pääministeri Benjamin Netanyahun edustaja David Bar-Illan aiemmin tänään.

Bar-Illanin mukaan rauhanneuvottelut ovat olleet jäässä palestiinalaisten neuvotteluhaluttomuuden vuoksi. Palestiinalaiset puolestaan pitävät Israelin vuonna 1997 aloittamaa toimintaa rauhanneuvottelujen jatkamisen suurimpana esteenä.

Israelin ja palestiinalaisten rauhanneuvottelut katkesivat viime vuoden maaliskuussa, kun Israel alkoi rakentaa uutta juutalaisaluetta Itä-Jerusalemiin. Äskettäin Israel päätti hyväksyä suunnitelman, jonka mukaan Jerusalemin kunnan rajoja laajennetaan. Kyseinen päätös viilensi osapuolten välejä entisestään.

Syyria tavoittelee YK:n huomiota

Syyria pyysi YK:n turvallisuusneuvostoa "täyttämään velvollisuutensa" tuomitsemalla Israelin suunnitelmat suuresta Jerusalemista.
-YK:n turvallisuusneuvoston uskottavuus kärsii jos se ei omaksu velvollisuuksiaan hylkäämällä Israelin suunnitelman Jerusalemin "juutalaistamisesta", lisäksi Yhdysvallat menettää uskottavuutensa käyttämällä veto-oikeuttaan Israelin pelastamiseksi, kirjoitti virallinen päivälehti Tishrin.

Syyrian ja Israelin neuvottelut katkesivat täysyn kaksi vuotta sitten.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.