Mainos

Kairon keskustan aukio täyttyy mielenosoittajista - Katso suoraa videokuvaa

Kairossa on alkanut virrata ihmisiä kaupungin keskustaan presidentti Hosni Mubarakin eroa vaativaan mielenosoitukseen. Järjestäjien toiveena on kerätä paikalle yli miljoona ihmistä, jopa enemmän kuin osallistui tiistain jättimielenosoitukseen.

- Tänään on viimeinen päivä, tänään on viimeinen päivä, aukiolla olevat mielenosoittajat huusivat.

Oppositio on nimennyt päivän Mubarakin lähdön päiväksi. Mubarak sanoi eilen, että hän olisi valmis eroamaan vaikka heti ellei olisi pelkoa maan suistumisesta kaaokseen.

Amerikkalaislähteiden mukaan Yhdysvallat neuvottelee Egyptin viranomaisten kanssa Mubarakin pikaisesta erosta. Presidentin eron jälkeen valta siirtyisi varapresidentti Omar Suleimanin johtamalle väliaikaishallitukselle.

Saksan liittokansleri Angela Merkel on patistanut Egyptin turvallisuusviranomaisia huolehtimaan siitä, että ihmiset voivat tänään rauhassa ja vapaasti osoittaa mieltään.

EU:n johtajat ovat aloittamassa Brysselissä huippukokousta, jonka yhdeksi pääaiheeksi Egyptin kriisi nousee. EU::n ulkoministerin Catherine Ashtonin mukaan on ensiarvoisen tärkeää, että Egyptin hallitus ja oppositio saadaan vuoropuheluun keskenään.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Katso Petteri Savolaisen juttu (Huomenta Suomen uutiset 4.2.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.