Mainos

Kaipaatko enemmän esileikkiä? Nämä asiat lisäisivät eniten suomalaisten nautintoa seksin aikana

Kolmasosa suomalaisista myöntää, että parempi fyysinen kunto parantaisi petipuuhista saatavaa nautintoa. Myös esileikkiä kaivataan.

Kaalimato.com tutki suomalaisten asenteita ja käyttäytymistä liittyen seksuaalisuuteen. Kyselyyn vastanneista suomalaisista 35 prosenttia kertoi, että parempi fyysinen kunto on tärkein tekijä, joka auttaisi heitä nauttimaan seksistä enemmän. Fyysisen kunnon tärkeys seksissä painottui etenkin yli 60-vuotiailla sekä kolmikymppisillä.

– Jotkut seksiasennot, kuten ratsastusasento, voivat olla raskaita, jos fyysinen kunto on heikolla tolalla. Tällöin rentoutuminen ja nauttiminen voi luonnollisesti olla haastavampaa, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen sanoo.

Lavikainen kuitenkin muistuttaa, ettei seksin ei aina tarvitse tarkoittaa vauhdikasta suoritusta.

– Toista voi hyväillä ja kiihottaa monin tavoin rauhassakin tai esimerkiksi seksivälineiden avulla. Jos fyysinen kunto on esteenä erektio-ongelmien muodossa, kannattaa kuitenkin hakea apua lääkäriltä.

Viidennes kaipaa enemmän esileikkiä

Muita seksissä nautintoa kasvattavia tekijöitä olivat suomalaisten mukaan esileikin lisääminen, uusi partneri sekä seksifantasioiden toteuttaminen. 

Naisista 25 prosenttia kaipasi lisää esileikkiä, miehistä vain 16 prosenttia. 

– Tutkimuksen mukaan useampi nainen kaipaa kiihottuakseen ja ennen kaikkea saavuttaakseen orgasmin miehiä enemmän esileikkiä.

Lavikainen muistuttaa, että esileikkiin panostaminen on yksinkertaista, sitä kun voi tehdä niin hyväilemällä käsin ja suulla kuin seksivälineidenkin avulla.

– Seksin ei suinkaan edes aina tarvitse edetä esileikistä yhdyntään asti.

Fantasiat ja mielikuvat ovat erityisesti miehille tärkeitä, sillä miehet uskovat tämän tutkimuksen mukaan naisia enemmän saavansa seksistä enemmän nautintoa, jos pääsisivät toteuttamaan fantasioitaan. Lavikainen muistuttaa hyvän kommunikaation tärkeydestä.

– Sekä miesten että naisten on kuitenkin hyvä tutustua omiin fantasioihinsa ja jakaa niitä halutessaan myös kumppaninsa kanssa – luottamuksellinen ja avoin keskustelu on kaiken a ja o. Mielikuvilla voi myös lisätä omaa kiihottumistaan seksin aikana ja samalla oppia lisää omasta seksuaalisuudestaan, Lavikainen vinkkaa.

Lähde: Kaalimato.com

***

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.