Mainos

Kainuuseen voi tulla aamuksi jopa 15 senttiä lunta - etelässä varoitetaan pian metsäpaloista

Uusi viikko alkaa Kainuussa talvisissa tunnelmissa. Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Paavo Korpelan mukaan lunta voi illan ja yön aikana sataa maakunnassa jopa 15 senttiä, joten ajokeli on aamulla vaarallinen. Aamulla on myös pakkasasteita. 

Jonkin verran lunta voi tulla myös Pohjois-Pohjanmaalla. 

Muualla maassa sää on maanantaina melko poutainen mutta koleampi kuin sunnuntaina. Sateita tulee vähän, mutta lämpötilat voivat jäädä esimerkiksi Itä-Suomessa yhden ja viiden asteen välille. 

– Se on melko kolea päivä tuo maanantai, Korpela sanoo. 

Tiistai on koko maassa aurinkoinen ja poutainen. Lämpötilatkin kipuavat 13-14 asteeseen. 

Muutaman epävakaisemman päivän jälkeen lämpötilat kohoavat reippaasti viikon lopulla. Perjantai on lämpimin päivä, jolloin päästään jopa reilusti yli 20 asteeseen ainakin etelässä ja kenties myös maan keskiosissa, Korpela kertoo. 

– Lauantaina trendi on pikkuisen viilenemään päin. 

Ruohikkopalot mahdollisia

Ilmatieteen laitos varoittaa ruohikkopalojen vaarasta isossa osassa maata. Päivystävä meteorologi kertoo, että varoitus laajennee alkuviikosta metsäpalovaaraksi osassa Etelä-Suomea, koska suuria sateita ei ole tulossa. 

– Nythän meillä on kauden ensimmäinen metsäpalovaroitus laitettu Ahvenanmaalle. Varmaan huomenna jatkoa seuraa uusille alueille, Korpela arvioi. 

Viikonlopun aikana pelastuslaitokset ovat sammuttaneet lukuisia maastopaloja eri puolilla maata. Ne ovat syttyneet pääosin roskien polton tai kulotuksen seurauksena.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.