Mainos

Kainuun maakuntajohtaja ihmeissään Talvivaaran korvaavista työpaikoista

1:41

Kainuun maakuntajohtaja Pentti Malinen ihmettelee, miten hallitus pystyy lunastamaan lupauksensa korvaavista työpaikoista, mikäli entinen Talvivaaran kaivos suljetetaan.  

Malinen on huolissaan Talvivaaran kaivoksen mahdollisen sulkemisen myötä katoavista työpaikoista. Hallitus on luvannut auttaa kainuulaisia, mutta pelkät lupaukset eivät pitkälle kanna, sillä rahaakin tarvitaan.  

– Jatkoaika on kaivoksen kannalta hyvä, mutta hallitus teki asiassa selkeän käännöksen vuoden takaiseen. Viime vuonna oltiin valmiita panostamaan kaivoksen ylösajoon, mutta nyt varaudutaan sulkemiseen. Erityisen kiinnostavaa on, pystyykö hallitus pitämään lupauksensa uusista työpaikoista maakuntaan, Malinen pohtii.  

Talvivaaran kaivostoiminnan ylösajo ja kaupallinen toiminta voi pitkällä tähtäimellä jatkua vain, jos siirtymäkauden aikana kyetään hankkimaan yksityistä lisärahoitusta.

Hyville yrityshankkeille Kainuussa on kysyntää. Sotkamon hopeakaivoksen starttaaminen on enää muutaman kymmenen miljoonan euron päässä. Maakuntaan kaavaillun biotuotetehtaan toteutuminen on sen sijaan pidemmässä kuusessa.  

– Matkailu, biotuotetehdas, muutama pieni kaivos, datakeskukset. Niihin voi 1000 uutta työpaikkaa syntyä, mutta ei siellä mitään Talvivaaran suuruista yksittäistä hanketta ole. Kaikkien yrityshankkeiden toteutuminen vaatii pääomaa kaksi miljardia euroa ja silloin on se tuhat työpaikkaa mahdollista saada, Malinen laskee.

32:25

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.