Mainos

Kainuu viehättää keski-ikäisiä

Kainuu viehättää matkailualueena erityisesti keski-ikäisiä. Kainuun hyviä puolia ovat tuoreen tutkimuksen mukaan urheilumahdollisuudet sekä kaunis luonto.

Talvella Kainuuseen suuntaava matkailija on useimmiten autolla perheensä kanssa matkustava keski-ikäinen, joka on jo aiemmin lomaillut alueella. Reilun neljän päivän loman aikana rahaa kuluu 660 markkaa vuorokautta kohden.

Tärkein syy Kainuuseen saapumiselle ovat alueen hyvät mahdollisuudet urheilemiseen ja luonnonläheisyys. Tiedot selviävät Kainuun matkailun kehittämiskeskuksen talvimatkailijatutkimuksesta, jota varten haastateltiin 2 500 Kainuun talvimatkailijaa viime talven aikana.

Parhaan arvosanan matkailijoilta saavat maakunnan urheilu- ja liikuntapalvelut sekä majoituspalvelut. Parannuksia kaivataan erityisesti matkamuistojen myyntiin ja ohjelmapalvelujen tarjontaan.

Kainuussa on jo aiemmin tutkittu alueella vierailevia kesämatkailijoita. Kesämatkailijat viipyvät alueella talvisia vieraita kauemmin, mutta kuluttavat vähemmän rahaa. Kesämatkailijat saapuvat Kainuuseen tasaisemmin koko Suomen alueelta, kun talvimatkailijat ovat kotoisin varsinkin Keski-Pohjanmaalta ja Vaasan seudulta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.