Kainuu ja Pirkanmaa palaavat Valion leiriin

Osuuskunta Maito-Pirkka Tampereelta ja Kainuun Osuusmeijeri allekirjoittivat tänään tuotanto-, myynti- ja markkinointitoimintojen vuokrasopimuksen Valio Oy:n kanssa. Valion allekirjoituksen jälkeen sopimus ja siihen liittyvä ilmoitus toimitetaan kilpailuviranomaisten käsiteltäväksi.

Sopimuksen voimaantulo vaatii kilpailuviraston hyväksymisen. Valio aikoo vuokrata Maito-Pirkan ja Kainuun Osuusmeijerien tuotantolaitokset kymmeneksi vuodeksi. Maito-Pirkan ja Kainuun Osuusmeijereiden hallintoneuvostot hyväksyivät vuokrauksen jo viime vuoden puolella. Valion hallintoneuvosto teki myönteisen päätöksen pari viikkoa sitten. Kainuun Osuusmeijeri ja Maito-Pirkka keräävät entiseen tapaan maidon tuottajiltaan, mutta jalostuksesta

Tampereen ja Sotkamon tuotantolaitoksissa vastaa jatkossa Valio. Osuuskuntien tuotantohenkilöstö sekä niiden puoliksi omistaman markkinointiyhtiö Aito Maito Fin Oy:n työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä Valion palvelukseen. Aito Maidolla on ollut noin 16-17 prosentin markkinaosuus vähittäiskaupan perusmaitotuotteista. Maito-Pirkan ja Kainuun Osuusmeijerin palaaminen Valion helmaan johtuu alan kannattavuutta syöneestä maitomarkkinoiden hintakilvasta.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat