Mainos

Kainuu ja Pirkanmaa palaavat Valion leiriin

Osuuskunta Maito-Pirkka Tampereelta ja Kainuun Osuusmeijeri allekirjoittivat tänään tuotanto-, myynti- ja markkinointitoimintojen vuokrasopimuksen Valio Oy:n kanssa. Valion allekirjoituksen jälkeen sopimus ja siihen liittyvä ilmoitus toimitetaan kilpailuviranomaisten käsiteltäväksi.

Sopimuksen voimaantulo vaatii kilpailuviraston hyväksymisen. Valio aikoo vuokrata Maito-Pirkan ja Kainuun Osuusmeijerien tuotantolaitokset kymmeneksi vuodeksi. Maito-Pirkan ja Kainuun Osuusmeijereiden hallintoneuvostot hyväksyivät vuokrauksen jo viime vuoden puolella. Valion hallintoneuvosto teki myönteisen päätöksen pari viikkoa sitten. Kainuun Osuusmeijeri ja Maito-Pirkka keräävät entiseen tapaan maidon tuottajiltaan, mutta jalostuksesta

Tampereen ja Sotkamon tuotantolaitoksissa vastaa jatkossa Valio. Osuuskuntien tuotantohenkilöstö sekä niiden puoliksi omistaman markkinointiyhtiö Aito Maito Fin Oy:n työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä Valion palvelukseen. Aito Maidolla on ollut noin 16-17 prosentin markkinaosuus vähittäiskaupan perusmaitotuotteista. Maito-Pirkan ja Kainuun Osuusmeijerin palaaminen Valion helmaan johtuu alan kannattavuutta syöneestä maitomarkkinoiden hintakilvasta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.