Mainos

Kailajärvi sai osittaisen valitusluvan Wincapita-jutussa

Törkeästä petoksesta ja rahankeräysrikoksesta vankeuteen tuomittu Hannu Kailajärvi on saanut Korkeimmalta oikeudelta osittaisen valitusluvan.

Kailajärvi voi valittaa rahankeräysrikoksesta saamastaan tuomiosta. Sen sijaan hovioikeuden tuomio törkeästä petoksesta jää voimaan.

Helsingin hovioikeus tuomitsi viime helmikuussa Kailajärven viideksi vuodeksi vankeuteen. Kailajärven naisystävä tuomittiin yhdeksi vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen avunannosta. KKO myönsi valitusluvan myös naisystävälle.

Hovioikeuden tuomion mukaan Kailajärvi oli vuosina 2003-2008 erehdyttänyt tuhansia ihmisiä WinCapita-sijoitusklubin kautta.

Kailajärvi aiheutti klubin jäsenille taloudellista vahinkoa tai sellaisen vaaraa ainakin 57 miljoonan euron arvosta. Kysymys oli pyramidipelistä, jossa Kailajärvi kierrätti jäsenten klubille antamat rahat rahansiirtoina toisille jäsenille ja omille pankkitileilleen. Klubi ei ollut harjoittanut ilmoitettua tuottoisaa vedonlyöntitoimintaa eikä valuuttakauppaa, eikä se ollut saanut rahaa mistään muualta kuin jäseniltään uusina sijoituksina.

Naisystävän katsottiin syyllistyneen rikokseen, koska hän oli tietoisena petostoiminnasta vuosina 2006-2008 avustanut Kailajärveä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.