Mainos

Kaikkonen vakuuttaa syyttömyyttään

Kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.) on tiukasti sitä mieltä, ettei hän ole syyllistynyt luottamusaseman väärinkäyttöön toimiessaan Nuorisosäätiön hallituksen jäsenenä ja puheenjohtajana.

Kaikkonen sanoi Helsingin Nuorisosäätiö-käräjillä aamulla, että oikeussalissa on tavallisia lainkuuliaisia kansalaisia - ehkä jopa keskivertoa lainkuuliaisempia.

Kaikkonen korosti loppupuheenvuorossaan sen työn merkitystä, jota Nuorisosäätiö ja sen hallitus on tehnyt tuhansien kotien rakentamisessa nuorille.

Hän painotti myös sitä, että säätiöllä on vankat keskustalaiset juuret.

– Minä en ole voinut kuvitellakaan, että säätiön toiminnassa olisi mitään laitonta. Mitään motiivia toimia laittomasti minulla ei ole ollut, hän sanoi.

Kaikkosen asianajajan Matti Nurmelan mukaan vaalituen antaminen ei ole ollut kiellettyä eikä hallitus ole tehnyt tuen antamisesta päätöksiä. Kaikkonen ei ole määrännyt antamaan tukea itselleen tai toisille. Käytännön hankinnat on tehnyt säätiön asiamies.

Kaikkonen on toiminut puolustuksen loppulausunnon mukaan nimenomaan säätiön hyväksi.

Nuorisosäätiö jakoi syyttäjien mukaan sääntöjensä ja säätiölain vastaisesti vuosina 1998-2003 yhteensä yli 90 000 euroa vaalitukea. Tukea annettiin ostamalla tauluja, kirjoja, seminaarilippuja ja ilmoitustilaa.

Saajina olivat muun muassa Kaikkosen ja Matti Vanhasen (kesk.) tukiyhdistykset

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.