Mainos

Kaikkonen tänään oikeuteen Nuorisosäätiö-jutussa

Helsingin käräjäoikeudessa alkoi tänään laajan Nuorisosäätiön lahjusjutun puinti.

Jutun syytetyt saapuivat tänään oikeuden eteen ensimmäistä kertaa, vaikka epäselvyydet säätiön rahankäytössä ovat olleet julkisuudessa jo kolmen vuoden ajan.

Jutun laajuudesta kertoo jotain se, että sen käsittelyn valmistelukin kesti viime tammikuussa kaksi päivää. Tammikuussa julkistettu syytekirjelmä oli peräti 42-sivuinen.

Nyt varsinainen käsittely kestää marraskuun puoliväliin asti käräjäoikeudessa.

RAY:lta tukea saava, yleishyödylliseksi tarkoitettu Nuorisosäätiö jakoi kymmenen vuoden aikana poliittista tukea yli 90 000 euroa. Oikeudessa puidaan muun muassa sitä, oliko tuki laitonta ja lahjontaa.

Jutussa on yhteensä yhdeksän epäiltyä. Kovinta rangaistusta, kahden ja puolen vuoden vankilatuomiota, jutussa vaaditaan entiselle keskustan kansanedustajalle ja entiselle Raha-automaattiyhdistyksen hallituksen puheenjohtajalle Jukka Vihriälälle.

Luottamusaseman väärinkäytöstä syytetty keskustan istuva kansanedustaja Antti Kaikkonen kertoi eilen STT:lle, ettei hän odota iloisella mielellä oikeuskäsittelyn alkua. Syyttäjä vaatii Kaikkoselle ehdollista rangaistusta.

Kaikkonen itse on kuvaillut rikosprosessia "löyhässä hirressä roikottamiseksi". Kaikkonen on kertonut julkisuudessa avoimesti muun muassa, miten syyte on vesittänyt hänen ja vaimonsa toiveen adoptiovanhemmuudesta.

Lainvoimaista tuomiota jutussa saataneen vielä odottaa, sillä jutun puinti tuskin päättyy käräjäoikeuteen.

Kaikki epäillyt ovat kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin asiassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.