Mainos

Kaikkonen kiistää uudet epäselvyydet rahanjaossa

Kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.) kiistää Rakennuslehden väitteen, että hän olisi ollut silloisen Valtion asuntorahaston, nykyisen Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen Aran johtokunnassa päättämässä johtamansa Nuorisosäätiön saamasta tuesta.

- Tarkistin jääviyskysymyksen jo ennen kuin menin Aran johtokuntaan. Johtokunta ei päätä näitä yksittäisiä hankkeita, joten tässä mielessä jääviyttä ei ole, johtokunnassa vuosina 2005-2008 ollut Kaikkonen sanoo.

Rakennuslehden mukaan Kaikkonen osallistui maaliskuussa 2007 kokoukseen, jossa Nuorisosäätiön 17,1 miljoonan euron asuntokohde hyväksyttiin tuen piiriin. Kokouksessa hyväksyttiin korkotukilainaa ja investointiavustusta saavien kohteiden luettelo.

Aran ylijohtaja Hannu Rossilahti sanoi Ylen uutisille, että Kaikkonen oli mukana johtokunnan kokouksessa. Aiemmin Rossilahti on kertonut, ettei Kaikkonen osallistunut osallistunut yhteenkään kokoukseen, jossa käsiteltiin Nuorisosäätiön hakemuksia.

Tässä on tapahtunut virhe. Virkamiehet kävivät läpi papereita ja alkuun emme papereista havainneet, että Kaikkonen olisi osallistunut kokoukseen. Hän kuitenkin on ollut mukana johtokunnan kokouksessa, Rossilahti sanoi.

Kaikkonen myönsi Ylen uutisille, että tässä yhdessä kokouksessa hän ollut ilmeisesti paikalla.

Nuorisosäätiön kohde sai Rakennuslehden mukaan 1,5 miljoonaa euroa ylimääräistä investointiavustusta kuin sille olisi ympäristöministeriön tiukentuneiden määräysten mukaan kuulunut.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.