Mainos

Kaikkonen ja Taiveaho pyrkivät yhdessä EU-parlamenttiin

Europarlamenttivaalien ehdokasasettelun loppukiri on alkamassa. Tänään mediaväki juoksi ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrysen (kesk.) mahdollisen ehdokkuuden perässä.

Tiedotustilaisuudessa Väyrynen kuitenkin ilmoitti, että hänen lehdistöavustajansa lähtee ehdolle eurovaaleihin ja mies itse toimii vain vaalikampanjan vetäjänä.

Keskustan ehdokaslista sai silti vahvistusta Antti Kaikkosesta, joka kertoi MTV:n uutisille lähtevänsä EU-ehdokkaaksi.

- Eduskuntatyössä on hyvin nähnyt, kuinka suuri merkitys EU-päätöksenteolla on tänä päivänä. Haluan olla puolustamassa suomalaista työtä, yrittäjyyttä ja elämänmuotoa; toisaalta olla myös rakentamassa turvallista ja tasa-arvoista Eurooppaa, Kaikkonen hehkutti.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun europarlamenttiin tähyää aviopari. Kaikkosen puoliso, kansanedustaja Satu Taiveaho on ehdolla SDP:n listoilla.

- Varmaan siinä sellainen luova jännite syntyy ja toivon toki puolisollekin menestystä. Katsotaan, miten kummallekin käy, Kaikkonen myhäili.

SDP:llä on vielä jaossa puolenkymmentä ehdokaspaikkaa, joita täytellään vielä huhtikuussa. Vasemmistoliitto esittelee loppuehdokkaitaan viikonloppuna, ja myös perussuomalaisilta odotetaan viikonloppuna tietoa Jussi Halla-ahon ehdokkuudesta.

Vihreissä odotetaan ehdokasvarmistusta työministeri Tarja Cronbergilta. Kokoomuksellakin on jäljellä vain yksi paikka, johon odotetaan entistä ulkoministeriä Ilkka Kanervaa.

Eurovaalien ehdokasasettelu päättyy huhtikuun lopussa.

Katso Timo Haapalan juttu (Kymmenen uutiset 24.3.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.