Mainos

Kaikkien aikojen suurin lottopotti jaossa - veikkauspisteissä suorastaan tungosta

Veikkauspisteissä on tällä viikolla ruuhkaa, sillä jaossa on kaikkien aikojen suurin jättipotti 7, 4 miljoonaa euroa. Potti on syntynyt neljässä edellisessä arvonnassa, jolloin onnetar ei ole suosinut ketään.

Ennätyskierroksilla jäyhä suomalainenkin innostuu ja Veikkauksen tiedotuspäällikkö Riitta Nissi tietää, että kioskeilla, netissä ja huoltamoilla käy vilske.

- Kun normaalikierroksilla suomalaiset pelaavat noin 8 miljoonalla eurolla, ennätyskierroksilla Veikkauksen myynti on parhaimmillaan noussut jopa 19 miljoonaan euroon. Tuolloin puhutaan jo pitkälti yli 20 miljoonasta lottorivistä eli lottoaminen enemmän kuin tuplaantuu.

Nuoret heräävät jättipottiviikoilla

Lottoamisen lisääntymiseen on kaksi selittävää tekijää.

- Ennätysviikoilla tulee varmasti jätettyä muutama lisärivikin sisään onnettaren arvioitavaksi ja toisaalta nämä jättipottikierrokset ovat selkeästi niitä, jolloin harvemmin pelaavat lähtevät liikkeelle. Lisäksi ennätysviikoilla on aina moni täysin satunnainenkin lottoaja liikkeellä.

Lottoajia on Suomessa tutkittu ja tyypillinen sellainen on iäkkäämpi naishenkilö. Tutkimusten mukaan suomalaisista aikuisista 70 prosenttia ilmoittaa pelaavansa lottoa ainakin joskus.

Aina kun ennätyspotti on jaossa, innostuvat kuitenkin juuri satunnaiset lottoajat.

- Varsinkin nuoret lähtevät ennätysviikoilla lottoamaan ja he yleensä tekevät sen netissä. Eli ei välttämättä lotota viikoittain, kuten iäkkäämmät tekevät, mutta jättipotit kiehtovat.

Suomalaiset deadline-kansaa

Nissi kertoo, että tulevan lauantain loton koetokseen oli eilisiltaan mennessä lotottu vajaalla 4 miljoonalla eurolla.

- Olemme kuitenkin sellaista deadline-kansaa eli eniten lottokuponkeja jätetään vasta perjantaina ja lauantaina.

Tutkimusten mukaan suomalaiset intoutuvat lottoamaan jättipottien edessä, mutta todellisuudessa suomalainen ei ole kiinnostunut liian valtavista poteista. Joissakin maissa jättipotin summa voi nousta jopa 100-200 miljoonaan euroon.

- Suurin osa suomalaisista on sitä mieltä, että aivan huikeita potteja ei tarvita ja esimerkiksi 7, 4 miljoonaa euroa on jo hurja määrä rahaa. Moni toivoo, että jättipotit menisivät mahdollisimman monille jakoon, paljastaa Nissi.

Suomessa päävoittoja on jaettu jo melkein 3 000 kappaletta neljänkymmenen viime vuoden aikana. Euromiljonäärejä on tullut vuosien varrella 331 kappaletta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.