Mainos

Kaikkien aikojen hirmumyrsky lähestyy Australiaa

Tulvien koettelemassa Koillis-Australiassa varaudutaan eteläiseltä Tyyneltämereltä lähestyvään hirmumyrskyyn, jonka pelätään olevan pahin, mitä alueella on koskaan koettu.

Hirmumyrsky Yasi lähestyy parhaillaan Queenslandin osavaltion rannikkoa, ja sen arvioidaan iskevän Brisbanen kaupungin pohjoispuolelle viimeistään ylihuomenna.

Yasin arvioidaan yltyvän neljännen luokan hirmumyrskyksi viisiportaisessa luokituksessa. Iskiessään Koillis-Australian rannikolle tuulen nopeuden ennakoidaan olevan noin 70 metriä sekunnissa.

- Tämä myrsky on valtava ja hengenvaarallinen. Meidän on otettava se erittäin vakavasti, Queenslandin osavaltion pääministeri Anna Bligh varoittaa.

Viranomaiset ovat kehottaneet alavilla mailla ja lähellä rannikkoa asuvia ihmisiä lähtemään kodeistaan ja varaamaan vettä, peruselintarvikkeita ja muuta tarpeellista muutamiksi päiviksi. Joitakin sairaaloita ja vanhusten hoitokoteja on jo evakuoitu. Myös rannikon tuntumassa olevien lomakeskusten evakuointi on käynnissä.

Yasi on jo toinen hirmumyrsky, joka riehuu alueella muutaman päivän sisällä. Bowenin pikkukaupungissa korjattiin eilen trooppisen Anthony-myrskyn jälkiä.

(MTV3 - AP - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.