Mainos

"Kaikki tyttöystävän rahat jumissa Kaupthingissa"

raha

Helsinkiläisen miehen perhepiirissä seurataan islantilaispankki Kaupthingiin sijoitettujen rahojen kohtaloa hätääntynein mielin.

- Sijoitus tehtiin puoli vuotta sitten. Tyttöystävä siirsi 15 000 euroa Nordeasta Kaupthingin talletustilille. Siinä olivat kaikki hänen säästönsä.

Syynä talletuspäätöksen ei miehen mukaan ollut pankin tarjoama 5,6 prosentin korko, vaan se, että asiakkaan kulut olivat pienet. Hän kertoo olon alkaneen tuntua epävarmalta jo viime viikolla, kun perheessä seurattiin maailman talouskriisin kehitystä ja sen vaikutuksia Islantiin.

Rahoja ei kuitenkaan siirretty turvaan, mihin syypäänä mies pitää Suomen Rahoitustarkastusta. Rata päätti jo maanantaina estää islantilaisomisteisten pankkien varojen siirron pois Suomesta, mutta tiedotti asiasta vasta eilen aamupäivällä. Samana aamuna ilmoitettiin, että Rata oli keskeyttänyt Kaupthing Bankin sivuliikkeen toiminnan Suomessa.

- Jo edellisenä yönä oli pahat aavistukset. En vain ehtinyt tarpeeksi nopeasti käsiksi pankkitunnuksiin, jotta rahat olisi saatu siirrettyä pois tililtä. Kun pääsin koneelle, siellä oli vain teksti, jossa kerrottin, että rahansiirtoja ei voi tehdä.

Mies kertoo, että hänen perhepiirissään ollaan valmiita vaikka oikeustoimiin.

- Ensin Rata antaa sellaisen kuvan, että tilanne on hallussa ja nyt levitellään käsiä. Jos emme saa rahoja takaisin, ei tietenkään ole muuta mahdollisuutta kuin oikeusjuttu, mies tuhahtaa.

Haastateltava halusi pysyä jutussa nimettömänä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.