Mainos

Kaikki romanialaiset turvapaikanhakijat palautetaan kotimaahan

Kaikki Suomesta tänä vuonna turvapaikkaa hakeneet romanialaiset palautetaan kotimaahansa.

Kaikkien Suomesta tänä vuonna turvapaikkaa hakeneiden romanialaisten romanien anomukset on hylätty ja heidät palautetaan kotimaahansa.

Suomeen on kevään ja kesän aikana saapunut 525 romanialaista turvapaikanhakijaa. Kaksi lentokoneellista on jo lennätetty kotimaahansa. Lisäksi toistasataa turvapaikkaa hakenutta on lähtenyt omille teilleen. Noin 50 hakijan ryhmä katosi kesäkuun lopussa Kajaanin vastaanottokeskuksesta. Heidät tavattiin myöhemmin Saksasta. -Saksan viranomaiset ovat käännyttäneet heidät edelleen Romaniaan, sanoo komisario Jaakko Heinilä Helsingin poliisilaitokselta.

Suomessa oleskelee vielä toistasataa turvapaikkaa hakenutta romanialaista. Heinilän mukaan heidätkin lähetetään kotiin tilauslennolla. Käytännön järjestelyistä keskustellaan vielä, joten lennon tarkka ajankohta ei vielä ole tiedossa. Ulkomaalaisviraston johtajan Matti Saarelaisen mukaan hakijoiden tavallisin perustelu turvapaikan saamiseksi Suomesta oli Romanian huono taloudellinen tilanne. -Hakemusten perusteluksi esitettiin yleistä kurjuutta. Se ei ole riittävä syy oleskelulupaan, Saarelainen sanoo.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja