Mainos

Kaikki puolueet yhä mukana hallituskeskusteluissa

Hallitustunnustelijana toimiva keskustan Anneli Jäätteenmäki tapasi tänään kaikkien eduskuntapuolueiden edustajat. Kaikki puolueet ovat neuvotteluissa yhä mukana.

Hallitustunnustelija Anneli Jäätteenmäki jatkaa tunnusteluja kaikkien puolueiden kanssa.

Hallitustunnustelija Anneli Jäätteenmäki on aloittanut tarkentavan keskustelukierroksen eduskuntapuolueiden hallitusneuvottelijoiden kanssa. Jäätteenmäki tapasi tänään kaikkien eduskuntaryhmien edustajat. Hänen mukaansa kaikki eduskuntapuolueet ovat edelleen valmiita osallistumaan hallitusyhteistyöhön.

Jäätteenmäki ilmoitti, että hän ei vielä ilmoita jatkoneuvotteluista tai sen aikataulusta mitään. Hän sanoi aikovansa "jossakin vaiheessa" ilmoittaa kaikille ryhmille, keiden kanssa mennään syvempiin ohjelmaneuvotteluihin. Puolueiden hallitukset ja eduskuntaryhmät kokoontuvat huomenna, ja Jäätteenmäki sanoi aikovansa rauhoittaa päivän puolueiden omille kokouksille ja päätöksenteolle.

Keskustelut ryhmien kanssa olivat Jäätteenmäen mukaan rakentavat ja hyvähenkiset, mutta ne eivät tuoneet uutta neuvottelutilanteeseen.

-Niissä käsiteltiin tulevan hallituksen kannalta keskeisiä asioita, ennen kaikkea sitä, miten saadaan uutta talouskasvua, työllisyysastetta korkeammaksi ja miten edistetään yrittäjyyttä, Jäätteenmäki luetteli.

Hallituspohjasta tai pääministerin nimestä ei tullut vastausten perusteella suurempaa selvyyttä.

-Yllätys yllätys - hallituspohjan osalta vastaukset vaihtelivat. Pääministerikysymyksessä toistettiin aiemmin esitettyjä kantoja, totesi Jäätteenmäki.

Keskusta haluaa hallituksen johtoon

Jäätteenmäki tapasi aamupäivällä ensimmäisenä oman puolueensa keskustan neuvotteluryhmän. Varapuheenjohtaja Matti Vanhanen sanoi tapaamisen jälkeen, että keskustelussa käytiin läpi tulevan hallituksen pohjaa. Keskustan tavoitteena on puolueen johtama enemmistöhallitus, ja vaihtoehtoja sen muodostamiseksi on useita.

Vanhasen mukaan keskustelussa todettiin, että ensin on aihetta selvittää tulevan hallituksen runko eli päähallituspuolueet. Sen jälkeen ei Vanhasen mukaan näyttäisi muiden puolueiden osalta olevan erityisiä ohjelmallisia esteitä.

SDP:n puheenjohtaja Paavo Lipponen sanoi tunnin kestäneiden keskustelujen jälkeen, että SDP tavoittelee vakavasti keskustan ja sosiaalidemokraattien yhteishallitusta. Lipponen kehui keskustelua rakentavaksi, mutta lisäsi, että vielä tarvitaan tarkentavia keskusteluja eräistä asioista.

Myös SDP on pitänyt tavoitteena pääministerin paikan saamista uudessa hallituksessa. Lipponen totesi, että pääministerikysymys on yksi asia muiden joukossa. Keskusta on ilmoittanut pitävänsä kiinni siitä, että se saa pääministerin paikan itselleen.

Kokoomuksen puheenjohtaja Ville Itälä ei pitänyt vielä hallituspeliä pelattuna oman puolueensa osalta. Hän sanoi myös edelleen uskovansa, että keskusta on valmis lopulta myymään pääministerin paikan SDP:lle turvatakseen hallitukseen pääsynsä.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 02.04.2003)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja