Mainos

Kaikki paikallaan

Pieni keittiötila riittää suuremmallekin joukolle, jos säilytysratkaisut on suunniteltu huolella. Vastaavasti suuresta tilasta saa entistä toimivamman, kun tavaroille on oma paikka, josta ne löytyvät helposti ja johon ne on helppo käytön jälkeen palauttaa. Usein tarvittavia tavaroita säilytetään lähellä paikkaa, jossa niitä käytetään; yläkaapeissa taas voidaan säilyttää vaikkapa juhla-astiastoa.

Ruoanlaittovälineet, astiat, aterimet ja kuiva-aineet säilyvät kätevästi alakaapit korvaavissa laatikoissa. Laatikot on helppo vetää esiin kokonaan, jolloin niiden sisältö on sekä nähtävissä että käden ulottuvilla helposti. Erilaisin sisustein laatikoista saa entistä toimivammat: lautaset voi nostaa telineissään suoraan ruokapöytään, oikean kokoisissa purkeissa ja purnukoissa puolestaan säilyvät jauhot, hiutaleet ja mausteet. Väliseinillä laatikoihin luodaan oma paikka jokaiselle padalle, kattilalle ja pannulle.

Keittiön kulmatilat hyödynnetään kulmakaapeilla. Kätevin sisuste kulmakaappiin on kokonaan ulosvedettävä hylly, jonka avulla säästytään turhalta tavaroiden siirtelyltä ja kaivelulta. Korkeat kaapit säästävät tilaa ja helpottavat työskentelyä, kun ne varustellaan perinteisten hyllyjen sijaan kokonaan ulos vedettävin laatikoin.

Työtason takana oleva seinätila valjastetaan säilytyskäyttöön seinäkiskojen ja magneettilistojen avulla. Kiskoihin voidaan kiinnittää ripustuskoukkuja, hyllyjä, yrttiruukkuja ja jopa astiankuivaustelineitä. Magneettilistoihin kiinnittyvät veitset, purkinavaajat ja rasiat pikkutavaroille. Seinäsäilytyssarjoja on saatavilla erilaisiin keittiötyyleihin sopivina aina klassisen koristeellisesta pelkistettyyn skandinaaviseen.

Säilytystilaa suunnitellessa otetaan huomioon myös tarvittavat jätehuolto- ja siivousasiat. Keittiön puhtaanapito käy kätevästi, kun siivouskaapissa on oma paikkansa kaikelle: imurille, puhdistusaineille ja räteille. Roskat lajitellaan hygieenisesti jätevaunuun, jossa on oma paikkansa kuiva- ja biojätteelle sekä keräyskartongille, -lasille ja pellille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.