Mainos

Kaikki loksahti kohdalleen

Espoolaisperhe hankki tontin suvun mailta ja löysi itselleen täydellisen talomallin. Lopputuloksena syntyi heidän unelmiensa koti maaseudulle Nuuksion rauhaan.

Mikä?

Mia Selroosin sekä Mikael, Elias ja My Palmgrenin koti Espoon Nuuksiossa. Vuonna 2005 valmistunut kolmikerroksinen omakotitalo on malliltaan Kannustalon Rauhala.

Koko?

350 neliötä.

Mia Selroosin suku on asuttanut näitä maita jo 1920-luvulta saakka. Neljä sukupolvea asuu edelleen lähekkäin naapuritaloissa. Mia ei voinut kuvitellakaan hankkivansa tonttia mistään muualta.

Rakennusurakka kesti puolitoista vuotta, ja sen keskelle syntyi kaksi lasta. Isä-Mikael hallinnoi rakennusprojektia ja urakoi myös itse esimerkiksi ulkoterassin.

– Talopaketti pystytettiin Kannustalon voimin vesikattoon asti. Lisäksi meillä oli kolmen hengen porukka tekemässä muut rakenne- ja sisätyöt. Autotallin rakensimme itse, isäni asensi sähköt, ja setäni oli kirvesmiehenä suureksi avuksi. Laatoituksen ja putkityöt hoitivat alan ammattilaiset, Mia kertoo.

Hän ei olisi malttanut odottaa, että pääsee sisustuspuuhiin ja teki hankintoja jo ennen talon valmistumista. Vaalea, rustiikkinen tyyli sopii talon henkeen. Lasten tarpeet olivat tärkeitä sisustuksessa ja koko taloprojektissa.

– Täällä Nuuksiossa meitä ympäröi upea luonto, ja naapurissa asuvat lähisukulaiset, joiden luokse lapset voivat pihojen poikki juosta koska tahansa kyläilemään. Se on projektimme suurin arvo, eivät niinkään asuinneliöt, vaikka kaikesta tästä tilasta olenkin kiitollinen.

Olohuone ja ruokailutila

Ruokailuhuoneen vaaleaksi käsitellyt tiikkiset ruokatuolit ja pöydän perhe on ostanut Don Goffosta. Näyttävä vitriinikaappi on Pentikistä. Keskikerroksen olohuoneeseen asukkaat halusivat muhkeat kalusteet, joissa on mukava istua. Sohvakaluston he hankkivat Espanjasta.

– Teemme paljon lomareissuja Espanjaan, mistä löytyy meidän tyylisiämme kalusteita, Mia kertoo.

Kermanvalkoista kalustoa täydentää Sandbergin tapetti. Ruokailuhuone on olohuoneen päädyssä. Siellä tunnelma vaihtuu raikkaan siniseksi. Myös ruokailuhuoneen tapetti on Sandbergin.

– Olin ensin tapettivalinnasta vähän epävarma, mutta jälkeenpäin olen ollut tyytyväinen.

Lasten leikkihuone

Lasten makuuhuoneet ovat levolle rauhoitetussa ylimmässä kerroksessa. Varsinainen leikkihuone päätettiin sijoittaa talon alimpaan kerrokseen, jossa ovat myös saunatilat ja toinen vierashuone.

– Lapset tykkäävät touhuta leikkihuoneessa pallomeressä tai vesiväreillä maalaten, Mia kertoo.

Leikkihuoneen hauska tapetti on Eco Frontin mallistosta.

Makuuhuone

Yläkerrassa sijaitsevat perheen makuuhuoneet, yksi vierashuone sekä työ-kirjastohuone, josta on käynti parvekkeelle. Vanhempien makuuhuoneen erkkeri-ikkuna korostuu kauniisti, kun viistoseinä on tapetoitu. Tapetti on Laura Ashleyn malli Josette Dove Grey.

– Koko perhe viihtyy arki-iltoina makuuhuoneen sängyllä loikoilemassa kirjoja lukien ja televisiota katsellen.

Keittiö

Keskikerroksessa sijaitsevan keittiön tyyli oli alusta asti selvä. Asukkaat halusivat sen noudattavan talon vaaleaa linjaa. Perinteikkäät peiliovikalusteet löytyivät Topi-keittiöltä. Työtasojen materiaaliksi perhe valitsi massiivitammen. Kaapistot ovat kahdella seinällä, ja ruokailutilan erottaa keittiöstä baaritaso, jonka yläpuolella on vitriinikaapit astioille. Keskellä keittiötä on suuri saareke, jossa lapsetkin mahtuvat hyvin leipomaan. Leivinuuni on ahkerassa käytössä. Saarekkeen päällä roikkuva kattilateline viimeistelee tyylin.

– Metsästimme suurta kattilatelinettä pitkään, ja lopulta päätimme etsiä sellaista ulkomailta. Aivan sattumalta juuri oikean kokoinen teline löytyi kuitenkin Ideaparkin Villa Rosmarin -liikkeestä. Ostimme sen saman tien, Mia kertoo.

Koko perhe viihtyy keittiössä.

– Ikkunoista avautuu upea maisema, Sahajärvikin pilkahtaa puiden takaa.

Veranta

Ruokailuhuoneesta on käynti katetulle suurelle verannalle, joka on kesäisin perheen suosikkipaikka. Riippukeinu houkuttelee sekä lapsia että vieraita.

– Meidän varmaankin pitää hankkia lisää riippukeinuja, Mia miettii. Raidalliset tyynyt sekä lyhdyt ovat Rotterdamista Riviera Maisonilta.

– Verannalta bongaamme metsän eläimiä. Hirvien ja peurojen vaellusreitti menee pellon laidassa, ja niitä näkee lähes päivittäin. Suunnitelmissa on valvoa joskus koko yö terassilla ja tarkkailla, mitä eläimiä näkyy.

Teksti: Maire Haarla
Kuvat: Martti Järvi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.