Mainos

Kaikki Iranin turmakoneessa olleet kuolivat

Iranilainen matkustajakone on syöksynyt maahan Iranin luoteisosassa. Valtiollisen television mukaan kaikki koneessa olleet 168 ihmistä kuolivat.

Lennolla oli 153 matkustajaa ja 15 miehistön jäsentä. Suurin osa matkustajista oli iranilaisia. Joukossa oli muutamia Armenian ja Georgian kansalaisia.

Menehtyneiden joukossa on Iranin junioreiden judojoukkueen jäseniä. Lisäksi turmassa menehtyi ilmeisesti nainen, jonka mies johtaa Georgian diplomaattista toimintaa Georgiassa.

- Kone tuhoutui täysin ja hylyn palasia on levinnyt maastoon laajalle alueelle, kuvaili paikallinen poliisipäällikkö uutistoimisto Irnalle.

Silminnäkijöiden mukaan maahansyöksyn yhteydessä tapahtui räjähdys, joka jätti maahan jopa 10 metrin syvyisen kraatterin.

- Lentokone putosi yhtäkkiä taivaalta ja räjähti osuessaan maahan, kertoi paikallisen Press TV:n haastattelema silminnäkijä.

Caspian Airlines -yhtiön Tupolev-merkkinen lentokone oli matkalla Teheranista Armenian pääkaupunkiin Jerevaniin. Kone katosi tutkasta 16 minuuttia Teheranista lähdön jälkeen ja syöksyi laidunmaalle lähellä Qazvinin kaupunkia kello 10.30 Suomen aikaa.

Onnettomuuden syytä on tässä vaiheessa hankala arvata. Yhden silminnäkijälausunnon mukaan koneen vasen moottori oli tulessa ennen maahansyöksyä. Fars-uutistoimiston haastatteleman viranomaisen mukaan koneessa olisi ollut teknisiä ongelmia ja se olisi yrittänyt hätälaskua. Valtion radion mukaan lentäjä ei kuitenkaan ollut kertonut ongelmista lennonjohdolle. Koneen mustaa laatikkoa ei ole löydetty.

Maan presidentti Mahmoud Ahmadinejad on määrännyt perusteellisen tutkimuksen turman syystä. Armeniassa on puolestaan päätetty viettää huomenna kansallista surupäivää onnettomuuden uhrien muistolle.

Vanha ja huonokuntoinen lentokalusto

Iranissa on tapahtunut useita lentoturmia viime vuosina. Syyskuussa 2006 Mashadin kaupungissa kuoli 29 ihmistä, kun kone suistui kiitoradalta ja syttyi palamaan.

Marraskuussa 2006 iranilainen sotilaskone putosi heti lähdön jälkeen Mehrabadin lentokentälle. Onnettomuudessa kuoli 39 ihmistä.

Iranissa sekä siviili- että sotilaskoneet ovat vanhoja ja huonokuntoisia.

Vuonna 1992 perustettu Caspian Airlines kertoo lentävänsä viikoittain yli 50 vuoroa sekä Iranin sisällä että muihin maihin, kuten Unkariin, Armeniaan ja Turkkiin.

(MTV3 - Reuters - AFP)

Katso kuvaa tapahtumapaikalta

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.