Mainos

Kaikki festarivessat valjastettu Madonnan konserttiin

Ensi viikolla Suomeen saapuvan Madonnan konserttiin on valjastettu lähes kaikki Suomen liikuteltavat vessat eli festarikäymälät. Tapahtumajärjestäjä Live Nationin mukaan vessoja on tämän hetken laskelmien mukaan tulossa konserttipaikalle 500 kappaletta. Lippuja on konserttiin myyty yli 80 000 ihmiselle.

Sama järjestäjä oli vastuussa viime viikonlopun Sonisphere-festivaalista. Porissa pidettyyn festivaaliin saapui yli 60 000 ihmistä kuuntelemaan metallimusiikkia ja varsinkin pääesiintyjä Metallicaa. Sonisphere sai kritiikkiä siitä, että vessoja oli liian vähän ja myös ruoka sekä juoma loppuivat kesken. Porin tapahtumassa oli arviolta 100 vessaa.

- Nämä kaksi konserttia ovat aivan erilaiset. Festivaaleilla vessojen tarve on paljon suurempi kuin yksittäisessä konsertissa. Madonnan konsertissa on eniten vessoja mitä on missään Suomessa ikinä ollut, kertoo Live Nationin pääpromoottori Risto Juvonen.

Juvosen mukaan esimerkiksi Helsingin Olympiastadionilla pidettävissä konserteissa on keskimäärin 30 vessaa ja lisäksi stadionin omat wc:t. Madonnan konserttiin yritetään vielä hankkia lisää vessoja, mutta Suomen kokoisesta maasta niitä ei Juvosen sanojen mukaan helposti enempää löydy.

Ruoka ja juoma loppui kesken Porissa

Juvonen vastaa myös kritiikkiin Porin tapahtuman niukasta ruoka- ja juomatarjoilusta. Hänen mukaansa Live Nation kauppaa ruokamyyntipaikkoja erilaisille yrittäjille:

- Ilmeisesti jotkut yrittäjistä ovat arvioineet vähän väärin nämä tarpeet.

Madonnan konserttiin järjestetään ruokahuolto samalla periaatteella, eli järjestäjä myy alihankkijoille myyntipaikkoja. Juvonen kuitenkin kertoo, että ravintolapalveluihin tullaan kiinnittämään erityistä huomiota tulevalla keikalla. Madonnan konsertti on kuitenkin Suomessa ennennäkemättömän suuri:

- Ei kaikkea voi ennakoida Madonnan konsertissa. Meillä on paikkoja jotka osataan tehdä rutiinilla, kuten Olympiastadion. Mutta nyt on kyseessä satama, jossa emme ole operoineet koskaan ja ihmismäärä, jollaista ei ole koskaan ollut.

Juvosen mukaan suurin ongelma on kuitenkin yleisön pääseminen sisään ja pois konsertista, ei ruokahuolto tai vessat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.