Mainos

Kaikki 35 kahakoihin osallistunutta vapautettu

Poliisi on päästänyt vapaaksi venäläiset ja suomalaiset jalkapallokannattajat, jotka otettiin säilöön eilistä MM-karsintaottelua edeltäneen kahakoinnin vuoksi.

Poliisi otti Helsingissä kiinni yhteensä 35 jalkapallofania, joista 30 on venäläisiä ja viisi suomalaisia. Venäläisistä 19 vapautettiin jo yöllä ennen kello yhtä. Heidät toimitettiin suoraan linja-autoihin, jotka lähtivät saman tien kotimatkalle.

Poliisin mukaan varautuminen eilisen jalkapallon MM-karsintaottelun levottomuuksiin oli riittävää. Paikalla tapahtumia seuranneet silminnäkijät sekä tiedotusvälineet kertovat kuitenkin täydestä hulinasta Mannerheimintien varrella.

Sadat mellakkavarustuksessa olleet poliisit eivät kyenneet pitämään toisiaan provosoineita kannattajajoukkoja erillään toisistaan. Tappelunnujakoita puhkesi siellä täällä.

- Illasta tuli juuri niin työllistävä kuin olimme etukäteen arvioineetkin. Olimme varautuneet tämäntyyppisiin asioihin, eli siinä mielessä se meni ihan ok. On valitettavaa tietysti, että tällaista tapahtuu, sanoo Helsingin poliisin tiedotuspäällikkö Juha Hänninen.

- Jos ajatellaan, mikä määrä kannattajia oli, niin tilanteen räjähtäminen laajoiksi levottomuuksiksi pystyttiin estämään, hän sanoo.

Poliisi varautuu isoimpien otteluiden mahdollisiin levottomuuksiin tiedustelulla. Jotain tavallisuudesta poikkeavaa saattoi odottaa, sillä Venäjän faniarmeija oli suurin Suomeen koskaan saapunut vierasjoukkueen kannattajaryhmä.

Etukäteen tiedettiin, että paikallisen jalkapalloliiton kautta venäläisille faneille oli myyty otteluun nelisen tuhatta lippua.

- Ottaen huomioon, että Suomessa asuu paljon venäläisiä, arvioimme, että katsomossa saattaisi olla 4000-10 000 vierasjoukkueen kannattajaa. Arvioimme, että stadionilla oli 8000 vieraskannattajaa, eli arvio oli hyvin oikean suuntainen, Hänninen sanoo.

Poliisille ei ollut vielä päivällä tullut ilmoituksia niistä vakavista pahoinpitelyistä, joita näkyy eilen Helsingissä otetuissa useissa lehtikuvissa.

Suomen selkeän 0-3 tappion myötä tunteet jäähtyivät, eikä suurempia rettelöitä ollut enää yöllä.

Eilinen mellakointi ei vaikuta tuleviin otteluihin ennakoimiseen, vaan poliisin arvioi jatkossakin varautumisensa ottelukohtaisesti.

(MTV3)

PRESIDENTTI HALONEN HUOLESTUNUT HULIGANISMISTA

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.