Mainos

AKT lakkoon mukaan koko voimallaan: Bussit ja kuorma-autot seisovat, satamat pysähtyvät

Kuljetusalan AKT järjestää perjantaina kaikkia jäseniään koskevan mielenilmauksen. Muun muassa kaikki satamat ja bussi- ja kuorma-autoliikenne pysähtyvät. 

– Voisin näin todeta, että 95 prosenttisesti perjantaina liikenne on Suomessa seis, AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen kertoo. 

Taksiliikenne on vapautettu poliittisesta mielenilmauksesta. Satamat aloittavat työnseisauksen perjantaina aamulla.

– Kaikki Suomen satamat osallistuvat poliittiseen mielenilmaukseen perjantaina aamu kuudesta lauantaihin aamu kuuteen asti. Satamien yhteydessä toimivat huolinta-alan  varastoterminaalit ovat myös työnseisauksessa perjantai aamusta lauantai aamuun, AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen kertoo. 

Liiton mukaan työnseisauksen tarkoituksena on mahdollistaa jäsenten osallistuminen Helsingissä järjestettävään poliittiseen mielenilmaukseen perjantaina päivällä. Liitto järjestää erillisiä kuljetuksia mielenosoitukseen.

– Kehotamme jäseniämme osoittamaan poliittisesti mieltä. Odotamme mielenosoitukseen noin 100 000 ihmistä.

Kuorma-autoalan työehtosopimusalalla alkavat työvuorot ajetaan torstaina yöllä loppuun, mutta ne loppuvat aamu kuuteen mennessä. Työnseisaus päättyy klo 18.  Säiliöautoliikenne on työnseisauksessa perjantai-aamu kuudesta ilta kuuteen.Terminaalit ovat poliittisessa mielenilmauksessa perjantaina 6-22. 

Linja-autokuljettajat menevät lakkoon 18.9 klo 3:00 ja työnseisaus kestää lauantai-aamuun 3.00 saakka.  Työnseisaukseen kuuluvat kaikki lähiliikenne, paikallisliikenne ja kaukoliikenne. Tämä sisältää myös pikavuorot. Työvuorolistojen mukaiset tilausajot ajetaan perjantaina.

Huolto- ja korjaamoalan työehtosopimuksen työnseisaus on kytketty samaan kuin linja-autonkuljettajat. Samaten matkahuoltoalan työehtosopimus on samassa työnseisauksessa. Kaupan automiehet ja elintarvikealan automiehet ovat työnseisauksessa klo 6-18 perjantaina.

Lentokentällä AKT:n jäseninä olevat lentokoneiden tankkaajat pidättäytyvät töistä klo 6-22 perjantaina. Samalla lentokentällä työskentelevät henkilöliikenteen kuljetttajat pidättäytyvät työnteosta.

Myös matkatoimistovirkailijat ovat työnseisauksessa.

AKT:n mukaan suojelutyönpiirissä olevat asiat, kuten lääkehuolto,ruokapalvelut ynnä muut, toimivat poikkeusluvalla.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.