Mainos

Kaikilla elintarvikealan ammattilaisilla pian hygieniapassi

Ensi vuoden alussa voimaan tulevan EU-määräyksen mukaan esimerkiksi kaikilla ruoanvalmistuksessa ja -jakelussa työsketelevillä on oltava hygieniapassi.

Elintarvikealan ammattilaisilta vaaditaan ensi vuoden alusta lähtien hygieniapassi. EU-määräys koskee niitä, jotka käsittelevät työssään pakkaamattomia ja helposti pilaantuvia elintarvikkeita.

Passin avulla hygieniaosaamista yhtenäistetään koko unionin alueella. Todistus täytyy olla esimerkiksi ruoanvalmistuksessa ja -jakelussa työskentelevillä, mutta myös esimerkiksi elintarvikkeita esittelevillä konsulenteilla.

Hygieniakokeita on järjestetty jo parin vuoden ajan. Uusilta työntekijöiltä passi on vaadittu jo vuoden 2003 alusta, vanhoilla työntekijöillä passi on oltava ensi vuoden alusta. Elintarvikeviraston mukaan osaamistodistuksen on tähän mennessä suorittanut jo runsaat 200 000 työntekijää eli enemmän kuin etukäteen oli arveltu. Joukossa on kuitenkin paljon myös vapaaehtoisesti osaamisensa testanneita.

- Varmasti ensi vuoden puolellakin löytyy sellaisia, joilla osaamistodistusta ei ole, ylitarkastaja Raija Törmä Elintarvikevirastosta arvelee.

Testejä järjestävät Elintarvikeviraston hyväksymät testaajat.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.