Kaija Koo villitsee yhä: Lippalakkikundit piirittivät yökerhossa

Kestosuosikki Kaija Koo julkaisee tänä keväänä uutta musiikkia. Esiintymisestä nauttiva laulaja villitsee edelleen ikään ja sukupuoleen katsomatta, sillä naisen musiikkia kuuntelevat nykyään myös nuoret kundit.

Kaija Koon ura on jatkunut jo yli kolmekymmentä vuotta, mutta 51-vuotiaan naisen tahti ei ole ainakaan hidastumassa. Huhtikuussa uuden albumin julkaiseva tähti villitsee edelleen – ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Laulaja on mielissään siitä, että keikoilla yleisössä joraa kaikenlaisia ihmisiä. Myös satunnaiset kohtaamiset ihmisten kanssa muistuttavat toisinaan siitä, että naisen tuotantoa on turha yrittää sulkea vain tietyn kohderyhmän mielimusiikiksi.

– Kerrankin yökerhossa iso joukko nuoria lippalakkikundeja tuli luokseni. He olivat ihan innoissaan ja halusivat kaikki kätellä minua, Koo muistelee yöelämässä sattunutta huvittavaa tilannetta.

Kohtaamisia fanien kanssa on vuosien varrella kertynyt niin paljon, että niistä on vaikeaa nostaa yhtä ylitse muiden. Tuppisuiksi usein luonnehdittujen suomalaisten ei Koon kokemuksen mukaan ole vaikea tulla juttelemaan tähdelle esimerkiksi keikan päätteeksi.

– Minua on aika helppo lähestyä. Olen saanut vaikka minkälaisia kirjeitä, lahjoja ja kukkia. Moni myös tulee kertomaan rankkoja – ja onneksi myös iloisia – elämäntarinoita. Kohdatessa sellaisen hiljaisen kunnioituksen kyllä aistii.

Vuosia valokeilassa eläneenä tunnistetuksi tuleminenkaan ei enää häiritse laulajaa.

– Kadulla kulkiessani olen kuin sukellusalus – en edes huomaa ihmisten tuijotusta, vaikka ympärilläni olevat sen näkisivätkin. Paineet helpottuvat vuosi vuodelta, Koo sanoo.

Hikitreenin veroinen keikka

Myös ulkonäköpaineet ja miellyttämisentarve ovat laulajalle nykyään vieraita käsitteitä. Kunnostaan on kuitenkin huolehdittava, jotta keikalla jaksaa antaa kaikkensa.

– Olen kehittänyt eri lajeista itse itselleni sopivan cocktailin ja se toimii hemmetin hyvin. Mulla on työhuoneessani kaikki systeemit – painot, kepit ja peilit.

Keikkaputken ollessa käynnissä ei ylimääräisiä lenkkejä kuitenkaan ole tarpeen juosta. Keikan ajan ranteessa tikittänyt sykemittari on nimittäin paljastanut vauhdikkaan esityksen käyvän kelpo treenistä.

– Kaloreita paloi jotain 600! Se vastaa suunnilleen spinning-tuntia, laulaja muistelee.

Tien päällä olemisessa on vain yksi huono puoli. Huoltoasemien armoilla elellessä on yksi "ruokalaji" menettänyt täysin hohtonsa laulajan silmissä.

– Huolehdin itsestäni syömällä täysin normaalisti, mihinkään dieettivillityksiin en koskaan lähde mukaan. Mutta jos selviän vanhainkotiin asti ja siellä joku tuo eteeni sämpylän, suutun varmaan aika paljon! Se kiintiö on nimittäin keikkamatkoilla tullut täyteen, Koo nauraa.

Lue myös:

    Uusimmat