Mainos

Kai Mykkänen HS:n mielipidesivustolla aktiivimallista: "Ennalta luovuttamisen henki on järkyttävää"

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipidepalstalla aktiivimallista ja penää sen kritisoijia keksimään parempia ehdotuksia.

Eduskunta hyväksyi joulukuussa työttömien aktiivimallin, jonka mukaan työttömän tulee tehdä kolmen kuukauden aikana vähintään 18 tuntia ansiotöitä, osallistua viikon verran yhteiskunnan aktivointitoimiin tai ansaittava noin tuhannen euron verran yrittäjätuloa. Mikäli aktiivisuusehto ei täyty, työttömyysetuutta leikataan noin viisi prosenttia.

Mykkänen kirjoittaa, että aktiivimallin kanssa tulee varmasti hankalia tilanteita, mutta pitää ennalta luovuttamisen henkeä järkyttävänä.

Aktiivimallista keskusteltaessa on puhuttu alueellisista eroista, sillä aktivointitoimia ja työkeikkoja on pystyttävä järjestämään kaikissa maakunnissa.

Jos kumpiakaan ei kerta kaikkiaan paikkakunnalta löydy, on myös kysyttävä, miten pitkään kukin meistä voi vaatia yhteiskunnalta normaalitasoista työttömyysetuutta olematta valmis muuttamaan paikkakunnalle, jossa työhön on mahdollista päästä, Mykkänen kirjoittaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.