Mainos

Kahvitermoksetkin tyhjäksi - viinan sääntely kuihdutti Puistobluesin

Järvenpään Puistobluesin väkikato vetää festivaalijärjestäjän miettiliääksi, vaikka yleisöltä tullut palaute onkin ollut hyvää.

Viime viikonloppuna järjestetyn Puistobluesin festivaalijohtajan mukaan pääsyy kävijämäärän romahdukseen olivat uudet viranomaissäännökset, jotka estivät omien alkoholijuomien tuomisen perinteiseen picnic-konserttiin.

– Kyllä (määräykset) verottivat yleisöä ja verottavat varmasti tulevaisuudessakin. Haukataan pari viikkoa happea ja pidetään lomaa ja mietitään sitten, mitä mahdollisesti voitaisiin tehdä toisella lailla, festivaalijohtaja Miikka Porkka sanoo.

Puistobluesissa oli viikonloppuna noin 6000 kävijää, joista lippunsa ostaneita oli noin 4000. Loput noin kaksi tuhatta koostuivat talkooväestä, yhteistyökumppaneista ja alle 13-vuotiaista, jotka pääsivät ilmaiseksi talkoilla järjestettyyn konserttiin. Kävijämäärä putosi useita tuhansia.

– Meillä on erittäin paljon Puistoblues-ystäviä, mutta ihan rehellisyydestä täytyy sanoa, että mikään tapahtuma ei kestä, jos joka vuosi tulee takkiin, Porkka jatkaa.

Puistobluesin porteilla oltiin  viranomaisten ohjeistusten mukaan erittäin tiukkoja. Helsingin Uutisten mukaan portilla tyhjennettiin jopa kahvit termospulloista.

– Kyllä me tiedotimme siitä erittäin paljon, että termarit saa tuoda tyhjinä, mutta se on sitten niin, että kun ei saa tuoda omia alkoholijuomia, niin sitten voi olla kahvit pian tavallista vahvempia, Porkka naurahtaa.

Porkka on kuitenkin tyytyväinen, että yleisöltä saatu palaute on ollut kaikesta huolimatta niin hyvää.

– Erittäin positiivista. On sanottu, että tämä oli jopa paras Puistoblues ikinä.

Nähtäväksi jää miten käy Pori Jazzien kävijämäärien kanssa, kun samaiset viranomaismääräykset koskevat nyt myös sitä.

Molemmat kesäfestarit joutuivat viime kesänä viranomaisten syyniin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.