Mainos

Kahvitauot työelämän ainoa pysyvä asia

Aamun Huomenta Suomessa vieraillut Työterveyslaitoksen tutkija Mikael Sallinen korostaa kahvitaukojen merkitystä työelämässä.

Ne tuntuvat tutkijan mukaan myös olevan nykyisen työelämän ainoa pysyvä asia alati muuttuvissa työyhteisöissä ja -tehtävissä.

Tauotuksella on Sallisen mukaan useita positiivisia merkityksiä - yksi tärkeimmistä on työvuoron aikana syntyvän ylikuormituksen tasaaminen. Tauot parantavat työviihtyvyyttä ja liikenne- ja työturvallisuutta. Itse kahvi, jos siitä tykkää, vireyttää.

Tauoilla on myös voimakas sosiaallinen merkitys: työntekijät voivat ottaa etäisyyttä työstä ja käydä epävirallista keskustelua toistensa kanssa.

- Tauon aikana pitäisi olla mahdollisuus myös olla puhumatta ja kuulematta työasioita. Pitäisi pystyä oikeasti rentoutua ja ottaa etäisyyttä, Sallinen muistuttaa.

Työpäivän aikana pidetään keskimäärin kaksi taukoa. Aamutuimaan pidetty tauko auttaa pääsemään vähän paremmin hereille. Toinen tauko pidetään iltapäivällä, jolloin tulee tulee luontainen väsymysjakso. Tällöin voi ottaa vaikka lyhyet torkut.

Ikääntymisen myötä tauotuksen merkitys työssä kasvaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.