Mainos

Kahvinjuonti voi ehkäistä ihosyöpää

Kofeiini ja liikunta tuhoavat auringon ultraviolettisäteilyn vahingoittamia soluja. Yhdysvaltalaistutkijat pitävät tutkimustulosta jonkinlaisena arvoituksena.

Kahvinjuonti ja liikunta saattavat ehkäistä ihosyöpää, kertoo tuore yhdysvaltalaistutkimus. Kahvin ja liikunnan yhteisvaikutus tappaa tutkimuksen mukaan auringon UVB-säteilyn vaurioittamia soluja.

Tutkimus tehtiin vertailemalla hiiriryhmiä. Selvästi eniten UVB-säteilyn vahingoittamia soluja tuhoutui hiiriltä, jotka sekä joivat kofeiinipitoista vettä että juoksivat juoksupyörässä. Toiseksi eniten soluja tuhoutui hiiriltä, jotka ainoastaan juoksivat juoksupyörässä ja kolmanneksi eniten niillä, jotka pelkästään joivat kofeiinipitoista vettä.

Kofeiinia nauttineilla ja liikuntaa harrastaneilla hiirillä syöpäsoluja tuhoutui lähes nelinkertainen määrä verrattuna niihin hiiriin, jotka eivät liikkuneet tai juoneet kofeiinivettä lainkaan.

Tutkijoiden mukaan tulos johtuu "jonkinlaisesta (kofeiinin ja liikunnan) yhteisvaikutuksesta, mikä on silti jonkinlainen arvoitus". Vastaavia tutkimuksia ihmisillä ei aiota tehdä ennen kuin tuloksia ymmärretään paremmin.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.