Mainos

Kahvia terassilla, pyöräilijöitä kadulla – joko nyt on kevät?

Tänään pääkaupunkiseudulla lämpömittari on kivunnut jo muutamaan plusasteeseen. Rannalla viima puhaltaa kylmästi, mutta keskustassa aurinko pääsee jo lämmittämään.

Monen mielestä tänään on Helsingissä ensimmäinen kevätpäivä. Pieni lenkki keskustan läpi tutustuttaa kevään ensimerkkeihin: vettä valuu tiellä, polkupyöriä ja mopoja tulee vastaan. Uskaliaimmat istuvat terassilla.

– Monta päivää olen yrittänyt istua tässä, mutta tänään vasta tarkenee. Kyllä tämä plus viisi on kevät, kertoo kahvia siemaileva Matti Leppänen.

Hanna-Mari Nieminen on poikiensa Joelin ja Nooan kanssa ulkoilemassa. Joelilla on nyt toista päivää potkupyörä allaan - ja hauskaa on.

– Asumme Suomenlinnassa, ja siellä kevään huomaa siitä, että jäät eivät enää kolise lautan reunoihin. Ja lokit kirkuvat! Nieminen kertoo.

Kaivopuiston rannassa Kari Oranen viettää vapaahetkeään. Hän asuu Tikkurilassa, mutta palaa silloin tällöin Kaivopuiston rantaan lapsuutensa maisemiin.

– Kevät on nyt. Aurinko paistaa, päivä pitenee, linnut laulavat.

Mutta myös pääkaupunkiseudulla kevät on vain väliaikaista herkkua. Ennusteiden mukaan sää pakastuu pikkupakkaselle loppuviikosta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.