Kahvakiekko palasi – Tapparan luotsi vastaa syytöksiin

Tappara on voiton päässä jääkiekon Suomen mestaruudesta, mutta keskusteluiden aiheena on ollut viime päivinä tuomaritoiminta.

SM-liigan huipennuksen eli finaalisarjan tärkein anti on jäänyt paitsioon. Viime päivinä puhetta on riittänyt paljon enemmän tuomaraiden toiminnasta ja kahvaamisesta, kun keskiössä pitäisi olla itse peli.

– Jääkiekko ja hyvät pelit jäävät nyt varjoon, jos puhutaan vain tuomareista. Hävinnyt joukkue kiinnittää tuomareiden toimintaan varmaan enemmän huomiota, Tappara-valmentaja Jussi Tapola pohtii MTV Sportille.

Joidenkin arvioiden mukaan Tappara olisi hyötynyt sallivasta tuomarilinjasta Kärppiä enemmän.

– Olemme varmaan hyötyneet ja kärsineet, kuten kaikki joukkueet pitkässä juoksussa. Totta kai tuntuu pahalta, jos tuntee kokeneensa epäoikeudenmukaisuutta. Myös me olemme kokeneet sen tänä keväänä.

– Tärkeintä on se, ettei niihin jää kiinni. Menneiden tilanteiden vatvominen on turhaa. Se ei auta seuraavaan peliin valmistautumisessa, vaan voi jopa viedä osan terästä pois, Tapola alleviivaa.

SM-liigassa HPK:n ja Tapparan valmentajana sekä 1994-syntyneiden ikäluokkaa nuorisomaajoukkueissa vetänyt Tapola ei allekirjoita väitettä, jonka mukaan kaukalossa tehtäisiin paluuta menneiden vuosien kahvakiekkoon.

– Puolustaminen on tärkeää ja hieno piirre pelissä. Maalin edessä saa taistella ja pelata kovaa. Ei kukaan halua, että jokaisesta kahakasta joutuu jäähylle.

– Tämä ei ole keskialueen kahvaamista ja ne pitää erottaa toisistaan. Pitää myös muistaa arvostaa puolustajien työtä maalin edessä, Tapola sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat