Mainos

Kahta kiinalaista syytetään salakuljetuksesta

Kaksi kiinalaista pidätettiin perjantaina osallisuudesta 58 laittoman kiinalaissiirtolaisen kuolemaan. Mies ja nainen saivat syytteen salaliitosta, jonka tarkoituksena on salakuljettaa laittomia siirtolaisia Britanniaan.

Doverin satama

38-vuotiaan You Yin ja 29-vuotiaan Ying Guon on määrä saapua tänään Doveriin tuomioistuimen kuultavaksi. Oikeudenkäynti pidetään Britanniassa Folkestonessa, lähellä Doveria, missä tapaus paljastui maanantaiaamuna.
Doverissa saatiin eilen lisäselvyyttä kiinalaisten kuolemaan johtaneisiin tapahtumiin kuolemansyyntutkijan raportista. Selvityksen mukaan siirtolaiset kuolivat todennäköisesti hiilidioksidimyrkytykseen eli tukehtumiseen. Tukehtumiset tapahtuivat arviolta1,5-5 tunnin päästä kontin tuuletusventtiilin sulkemisesta. Venttiili suljettiin Zeebruggen satamassa, missä rekka lastattiin Doveriin matkanneeseen laivaan. Vielä ei ole tiedossa, kuka venttiilin sulki ja miksi.

Rekkaa kuljettanut hollantilaismies on saanut syytteen taposta. Rekkakuskia syytetään myös laittoman maahantulon avustamisesta, sillä hänen kuljettamastaan rekasta löytyi kuolleiden lisäksi kaksi hengissä säilynyttä. Hollannin poliisi jatkoi perjantaina toisen kuljettajan etsintää, jonka epäillään osallistuneen kiinalaisten siirtolaisten salakuljetukseen Britanniaan. Vielä on epäselvää epäilläänkö miestä myös osallisuudesta Doverissa löydettyjen siirtolaisten kuolemaan.

Doverin kiinalaisryhmää ei ollut karkotettu BelgiastaHollantilaisrekan kontista löydettiin maanantaina Doverin satamassa 58 kuollutta kiinalaista siirtolaista. Doverissa kontista löytynyt kiinalaisryhmä ei ollut sama kuin Belgiassa kaksi kuukautta sitten kiinnijäänyt ja karkotettu. Brittiviranomaiset olivat jo epäilyjen perusteella ehtineet arvostella belgialaisviranomaisten toimia.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.