Mainos

Kahinointi jatkuu Kosovossa

Albaanit ja rauhanturvaajat ottivat jälleen yhteen Kosovska Mitrovicassa.

Rauhanturvaajien tiedottajan mukaan mm. kranaatein aseistautuneet miehet hyökkäsivät serbien asuttamaan kaupunginosaan Kosovska Mitrovicassa yöllä. Ranskalaiset rauhanturvaajat hälytettiin paikalle ja nämä raportoivat hyökkäyksestä, kertoi joukkojen tiedottaja Jan Joosten. Sotilaat ampuivat hyökkääjiä kohden ja ilmeisesti osuivat yhteen. Yksi albaani on pidätetty tapauksen johdosta.

Kosovo, rauhanturvaaja ja albaani kasiryryssa


Myös päiväsaikaan tänään ranskalaiset rauhanturvaajat ja albaanimielenosoittajat ottivat jälleen yhteen Kosovska Mitrovicassa. Osapuolet joutuivat käsirysyyn, kun ranskalaissotilaat estivät noin 150 albaanin pääsyn kaupungin serbialueelle.

-Ranskalaiset ovat terroristeja. Me vapautamme Mitrovican, huusi joukko, joka koostui lähinnä nuorista albaanimiehistä. Rauhanturvaajat pidättivät mellakoiden jälkeen yhden miehen. Mitrovican "kaupunginjohtaja" Bajram Rexhepi sanoi tänään, että hän on antanut YK:n hallintoviranomaisille suunnitelman, jolla räjähdysaltis tilanne voitetaan. Kosovon vapautusarmeijan UCK:n muodostama väliaikainen hallitus on nimennyt Rexhepin tehtäviinsä.

-YK on luvannut aiemmin kotiuttaa albaanit. Toivon todella, että nyt kun tilanne on kireä kansainvälinen yhteisö kunnioittaa sitoumuksiaan. Jos ei viikon sisällä ole nähtävissä kouriintuntuvia lopputuloksia, meistä tuntuu, ettei meillä ole velvoitteita tehdä yhteistyötä kansainvälisen yhteisön kanssa ja tulemme käyttämään muita keinoja ongelman ratkaisemiseksi, samanlaisia keinoja kuin tänään, sanoi Rexhepi. Eilen ranskalaisjoukot kahakoivat noin tuhannen albaanin kanssa samassa kaupungissa. Tilanne Kosovon albaanien ja serbivähemmistön välillä on kärjistynyt äärimmilleen Kosovska Mitrovicassa, jota halkova joki jakaa kaupungin albaani- ja serbialueisiin. Albaanit syyttävät kansainvälisiä rauhanturvajoukkoja siitä, että nämä ovat antaneet serbien vallata heidän maitaan.

Nato-johtoiset Kfor-rauhanturvajoukot kertoivat yöllä tapahtuneista kranaatti-iskuista


Rauhanturvaajien mukaan viime yön iskut oli suunnattu lähinnä serbejä vastaan ja niissä haavoittui yli kymmenen ihmistä. Kfor-joukkojen tiedottajan mukaan myöhään eilis iltana heitettiin kranaatti serbien omistamaan baariin Pristinassa. Kolme ihmistä haavoittui ja heidät vietiin heti sairaalahoitoon. Samoihin aikoihin viisi ihmistä loukkaantui lievästi, kun kranaatti heitettiin serbien baariin Obilicin kaupungissa. Noin puolen yön aikoihin erääseen matkatoimistoon osui kranaatti Pristinan keskustassa. Serbilääkäriä ammuttiin, kun tämä oli hoitamassa lapsipotilasta, kertoivat serbiviranomaiset Pristinassa.
(MTV3-STT-Reuters-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.