Mainos

Kähertäjäliitto irtisanoi työehtosopimuksen

Kähertäjäliitto on sanonut irti parturi- ja kampaamoalan työehtosopimuksen huhtikuun alusta. Syyksi ilmoitetaan sopimuksen rakenteelliset ongelmat ja toimintaympäristöön soveltumaton palkkaustapa.

Kähertäjäliitto käy uudesta sopimuksesta neuvotteluja SAK:laisen Liikealan ammattiliiton kanssa. Työntekijäpuolelta kerrotaan, että työnantaja haluaa alentaa palkkoja, poistaa kaikki sopimukseen sisältyvät lisät ja siirtyä mielellään prosenttipalkkaukseen.

Irtisanottua sopimusta sovelletaan edelleen voimassa oleviin työsuhteisiin, kunnes uudesta sopimuksesta päästään yhteisymmärrykseen. Liikealan ammattiliittoon kuuluu yhteensä noin 3000 parturia ja kampaajaa. Heidän lisäkseen alalla toimii koko joukko itsenäisiä yrittäjiä. Työnantajapuoli arvioi lisäksi, että joka kolmas parturi- ja kampaamokäynti on nykyisin harmaan talouden piirissä.

-Mikäli laillinen liiketoiminta halutaan säilyttää, on käsityövaltaisten palvelualojen kustannusrakennetta pystyttävä keventämään työehtosopimusten rakenteellisilla uudistuksilla sekä alentamalla mm. näiden alojen arvonlisäveroa, kähertäjäliitto sanoo tiedotteessaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.