Kahdesta murhan yrityksestä epäilty tunnusti Turussa – uhrit valikoituivat sattumalta

Turun Pernossa kahden ihmisen puukotuksesta epäilty mies on tunnustanut teon, kertoo Lounais-Suomen poliisi tiedotteessa.

Veriteot tapahtuivat Turun Hyrköistentiellä palvelukeskuksen luona noin kaksi viikkoa sitten. Poliisin mukaan puukotusten uhrit valikoituivat sattumanvaraisesti ja yllättäen.

Asiaa tutkittiin aiemmin kahtena tapon yrityksenä, mutta nyt rikosnimike on koventunut kahdeksi murhan yritykseksi.

– Esitutkinnassa on selvinnyt, että epäilty toteutti tekonsa suunnitelmallisesti ja vakaata harkintaa käyttäen. Tästä syystä rikosnimikkeet on muutettu. Epäilty on kuulusteluissa tunnustanut murhan yritykset ja kertonut, että hänen tarkoituksensa oli puukottaa useita ihmisiä, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tommi Kosunen kertoo tiedotteessa.

Uhrit valikoituivat sattumalta

Tilanteessa kahta aikuista miestä lyötiin teräaseella kaulaan. Poliisin saapuessa paikalle vammoja oli uhrien lisäksi teosta epäillyllä miehellä, joka oli poliisin mukaan puukottanut myös itseään vakavasti. Kukaan vammoja saaneista ei ole enää hengenvaarassa.

Poliisin mukaan puukotuksista epäilty on kertonut käyttäneensä päihdyttäviä aineita ennen tekoaan. Teon toteutuspaikaksi mies valitsi suunnitelmallisesti hänelle tutun paikan.

– Epäilty on kertonut kokeneensa pitkäaikaista henkilökohtaista vihaa, joka ei ole kohdistunut kehenkään tai mihinkään tiettyyn tahoon. Rikosten ei epäillä liittyvän mihinkään tiettyyn kansanryhmään, vähemmistöihin tai muihin valikoituihin ryhmittymiin, vaan uhrit valikoituivat sattumalta, sanoo rikoskomisario Kosunen.

Rikoksista epäilty noin 50-vuotias mies on vangittuna. Hän ei poliisin mukaan ole aiemmin ollut epäiltynä väkivaltarikoksista.

Lue myös:

    Uusimmat