Mainos

Sukeltaja kuoli Vääksyn kanavassa – ajautui jään alle

Sukeltamassa ollut keski-ikäinen mies on kuollut onnettomuudessa Asikkalassa Päijät-Hämeessä. Hänen kanssaan sukeltamassa ollut toinen keski-ikäinen mies yritti pelastaa uhria ja saikin tuotua hänet pinnalle, mutta uhri menehtyi elvytysyrityksistä huolimatta, poliisi kertoo.

Kaksikko oli laitesukeltamassa Vääksyn kanavan suussa Vesijärven puoleisessa päässä sulassa vedessä. Heidän tarkoituksenaan oli ilmeisesti poimia pohjasta frisbeekiekkoja. Reilun kilometrin mittainen kanava yhdistää Vesijärven Päijänteeseen.

Surmansa saanut ajautui tuntemattomasta syystä järven reunasta alkavan jään alle. Hälytyksen turmasta teki ilmeisesti järven jäällä liikkeellä ollut luistelija.

Jään alle ajautumisen havainnut toinen sukeltaja lähti hakemaan toveriaan pois ja saikin tuotua hänet pinnalle, mutta tuolloin oli jo liian myöhäistä pelastaa häntä. Kun pelastuslaitoksen yksiköt saapuivat paikalle, toinen sukeltaja oli jo tuonut kuolonuhrin rantaan. 

Onnettomuuden syystä ei ole tietoa. Poliisi tutkii asiaa. Poliisilla tai pelastuslaitoksella ei ole tietoa siitä, olivatko kuolonuhrin sukelluslaitteet toimineet tavalliseen tapaan. Myöskään siitä, miten kokeneita sukeltajia kaksi miestä olivat, ei ole tietoa.  

Alkuvuosi on ollut suomalaissukeltajille synkkä. Vajaa kuukausi sitten kaksi suomalaista sukeltajamiestä sai surmansa onnettomuudessa Norjan Plurdalenin luolastossa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.