Mainos

Kahdelle nuorelle miehelle vankeutta ryöstön yrityksestä – rakensivat ansan puhelintaan myyneelle

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi kaksi nuorta miestä vankeusrangaistuksiin, kun nämä yrittivät ryöstää puhelintaan netin kautta myyneen nuorukaisen.

Tapaus sattui huhtikuussa 2015. Oikeus antoi päätöksen nyt joulukuussa 2017.

Kaksikko oli sopinut tapaamisen puhelintaan netin tori.fi-palvelussa myyneen nuoren kanssa Louhikkotielle Jakomäkeen. Tarkoitus ei kuitenkaan ollut kaupanteko, vaan ryöstö.

Kävelykepin kanssa liikkunut toinen ryöstäjä esitti loukkaantunutta ja houkutteli uhrin rappukäytävään. Siellä piilossa ollut ja naamioitunut toinen ryöstäjä hyökkäsi uhrin kimppuun. Uhria lyötiin ja uhkailtiin tappamisella.

Uhri pääsi ulos ja yritti karkuun, jolloin hänet kaadettiin maahan. Uhria potkittiin.

Sivulliset tulivat väliin

Teko jäi kuitenkin yritykseksi, koska tekijät eivät löytäneet taskuista rahaa ja puhelinta ennen kuin sivulliset puuttuivat tilanteeseen.

Tekoaikaan 17-vuotias oli vielä heti tapahtuman jälkeen uhkaillut ryöstöyrityksen uhria tekstiviestillä ja soitoilla. Uhri sai muun muassa viestin: ”kun mä nään sut vitu rotta sulta lähtee sormet”. Tästä tuli tuomio laittomasta uhkauksesta.

Tämä 17-vuotias nuori tuomittiin myös toisesta ryöstön yrityksestä seuraavana päivänä. Siinä hän oli kahden tuntemattomaksi jääneen nuoren kanssa samalla tavalla uhannut kahta puhelinta myynyttä. Heiltäkin oli yritetty ryöstää puhelin ja rahaa, mutta tuloksetta.

Amfetamiinia

17-vuotias sai myös tuomion huumausainerikoksesta, koska hän oli pitänyt hallussaan 40 grammaa amfetamiinia, jota hän oli myynyt ja käyttänyt itse.

Oikeus langetti 17-vuotiaalle nyt kahdeksan kuukautta ehdotonta vankeutta nuorena henkilönä tehdyistä rikoksista. Hänet oli tuomittu lokakuussa 2017 huumerikoksesta ja kavalluksesta vuoden ehdottomaan vankeuteen.

Taustalla on neljä aiempaa ehdollista tuomiota, joita ei kuitenkaan muutettu ehdottomiksi. Oikeuden mukaan se olisi ollut kohtuutonta.

Toinen miehistä sai ryöstön yrityksestä kahdeksan kuukautta ehdollista vankeutta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.