Mainos

Kahdelle irakilaiselle vankeutta prostituoidun ryöstöstä ja raiskauksesta

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi kaksi irakilaismiestä neljäksi vuodeksi vankeuteen syyskuussa tapahtuneesta prostituoidun ryöstöstä ja törkeästä raiskauksesta. Kolmas mies tuomittiin ryöstöstä kahdeksi vuodeksi vankeuteen.

Käräjäoikeus käsittely jutun asianomistajan pyynnöstä salaisena, mutta oikeus antoi ratkaisusta laajan julkisen selosteen.

Kameran Bahjad Muhamed ja Nihad Zainilabidin Shukurin tuomittiin neljäksi vuodeksi vankeuteen. Kolmas mies, Hazar Fayah Guanro tuomittiin ryöstöstä kahdeksi vuodeksi. Miehet ovat 22-27-vuotiaita.

Teko tapahtui sunnuntaina 20. syyskuuta illalla Malminkadulla. Guanro oli tilannut ajan ulkomaisen prostituoidun luo. Sisällä Muhamed ja Shukurin uhkasivat prostituoitua aseella ja ryöstivät naiselta 400 euroa, 127 dollaria ja noin sata euroa muuta valuuttaa. Guanro varmisti tilannetta asunnon ulkopuolella.

Ryöstön jälkeen sisällä olleet miehet raiskasivat naisen.

Syyttäjä oli vaatinut rangaistusta törkeästä ryöstöstä, mutta käräjäoikeus katsoi teon olleen vain ryöstö, koska teossa käytetty ase oli kuulapistooli. Syytetyt olivat kiistäneet raiskauksen, mutta käräjäoikeuden mukaan naisen kertomus oli luotettava. Hän oli kertonut tapahtumasta tuoreeltaan tuttavalle, jota kuultiin oikeudessa todistajina.

Oikeus piti prostituoidun raiskaamista rangaistusta ankaroittava seikkana, koska hänen "voidaan olettaa olevan haluton pyytämään poliisilta tai muulta raholta apua tai tekemään asiasta ilmoitusta". Oikeuden mukaan teko oli tietyssä mielessä rinnastettavissa puolustuskyvyttömään henkilöön tehtyyn ryöstöön ja raiskaukseen.

Oikeus määräsi naiselle korvauksia yhteensä 10000 euroa.

(MTV3

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.